"Supertaxa" de 75% ameninta fotbalul din Franta

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 22:43
2734 citiri
"Supertaxa" de 75% ameninta fotbalul din Franta
Foto: The Local

Oficialii guvernului francez au confirmat faptul ca gruparile de fotbal vor fi afectate de "supertaxa" de 75% anuntata de presedintele Francois Hollande saptamana trecuta.

Anuntul este o surpriza pentru mediul fotbalistic din Hexagon care a fost linistit initial de presedintele Federatiei de Fotbal, Noel le Graet, care dadea asigurari acestuia ca va fi scutit de la plata noii taxe.

In declaratia de saptamana trecuta a presedintelui Francois Hollande se anunta ca noua taxa de 75% - care vizeaza veniturile ce depasesc un milion de euro - respinsa cu un an in urma, urmeaza sa fie aplicata afacerilor si nu persoanelor fizice, asa cum prevedea propunerea initiala. Hollande nu a dat insa clarificari cu privire la tipul companiilor vizate de noua masura.

Federatia de Fotbal din Franta asigura cluburile ca propunerea guvernului nu le va afecta. "Primul ministru a fost foarte clar cand a anuntat ca doar marile companii vor fi afectate. Cluburile de fotbal sunt considerate afaceri mici si mijlocii, astfel ca nu vor fi atinse de noua taxa", declarase le Graet in presa franceza.

Guvernul francez: "Toate afacerile care platesc salarii mai mari de 1 milion de euro vor fi vizate de taxa"

Unul dintre cluburile cele mai afectate de noua decizie este Paris Saint-Germain, patronat de miliardarii din Qatar, care a cheltuit in ultimii ani sume de ordinul sutelor de milioane de euro pentru a atrage fotbalisti ca David Beckham, Zlatan Ibrahimovici sau Thiago Silva, scrie The Local. Chiar daca banii nu par o problema in acest moment pentru clubul parizian, o taxa de 75% ar putea scadea puterea acestuia de a tine la echipa cei mai buni fotbalisti.

In opinia presedintelui Ligii Franceze de Fotbal, Frederic Thiriez, propunerea guvernului va insemna o pierdere atat de partea cluburilor, cat si de partea statului. "Franta va pierde cei mai buni jucatori iar abilitatea cluburilor de a concura la nivel european va scadea. Statul va pierde si o parte din cei mai mari platitori de taxe...Masura va sugruma cluburile", a declarat acesta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Francois Hollande presedinte Franta, #taxa avere Francois Hollande , #stiri fotbal
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Elvis Presley plătea câte 90%! De aia or fi SUA unde sunt şi Restu'