Franța a rezolvat la București problema calificării în finala Ligii Națiunilor la baschet 3x3

Marti, 25 Iulie 2023, ora 21:32
1351 citiri
Franța a rezolvat la București problema calificării în finala Ligii Națiunilor la baschet 3x3
Franta a rezolvat calificarea FOTO facebook

După trei zile de weekend, cu peste 20 de ore de baschet 3x3 și zeci de activități pentru spectatorii prezenți, Franța a găsit soluția optimă pentru a câștiga Conferința U21 – Europa 1 a Ligii Națiunilor atât la fete cât și la băieți.

Evenimentul găzduit de ParkLake Shopping Center și finanțat de Primăria Sectorului 3 s-a încheiat duminică seara cu două aruncări memorabile, surprinzător, niciuna aparținând francezilor.

Naționalele din Hexagon au confirmat încă o dată valoarea programului de baschet 3x3 pe care gazdele viitoarelor Jocuri Olimpice l-au pus la punct în ultimii ani. Ambele echipe “Les Bleus” erau deja calificate pentru finala ce va avea loc în Mongolia la Ulan Bator înaintea ultimelor partide de duminică, de la București.

Însă Daria Dubniuk pentru Ucraina, la fete, respectiv Caleb Vijber pentru Țările de Jos, la băieți au reușit coșuri decisive pentru naționalele lor, răpindu-le francezilor șansa de a încheia conferința cu un punctaj maxim. Cei doi protagoniști ai meciurilor ce au pus punct competiției au fost și cei mai buni marcatori, ambii fiind recompensați cu câte un ceas Tissot, oferit de către Albini Prassa. Dubniuk a fost de altfel o adevărată mașină de înscris, cu 97 de puncte în total, o medie de 12 pe meci, mai multe decât întreaga echipă a Slovaciei.

Naționala feminină a României a început bine turneul de la București, jucând finala în prima zi a competiției cu Franța, partidă pe care a cedat-o, scor 19-10. Naționala masculină nu a trecut în niciuna dintre zile de faza grupelor, bifând un singur succes, 21-14 cu Slovacia, în chiar ultima zi de competiție.

Terenul de joc a fost scenă pentru reușitele jucătorilor dar și pentru concursurile cu premii oferite de către partenerii evenimentului.

Spectatorii au avut ocazia de a fi la rândul lor protagoniști pe terenul de joc și chiar dacă uneori drumul către coșul de baschet nu a fost cel mai ușor, soluțiile găsite i-au ajutat pe fani să iasă la rândul lor învingători din acest adevărat 3x3 escape room care a fost pentru trei zile ParkLake Shopping Center.

Porțiile de spectacol din pauze au fost asigurate de către Ansamblul Drag de Măgurele, trupa de dans Trouble Crew și de artiști ai Circului Metropolitan București, parteneri încă din 2018 ai evenimentelor de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball

Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Florin Arteni și Florin Lehaci au adus României medalia de argint în finala probei de dublu rame masculin, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). La puțin timp după ce...
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de...
#Franta, #calificare, #baschet 3x3, #Romania, #parklake, #turneu , #stiri din sport