Gazprom pregateste Grecia de South Stream

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 19:01
997 citiri
Gazprom pregateste Grecia de South Stream

Gazprom si responsabili eleni de rang inalt au discutat despre o posibila participare a Greciei la proiectul de gazoduct South Stream, a informat miercuri compania rusa, potrivit AFP.

Vicepresedintele companiei ruse, Aleksandr Medvedev, s-a dus in Grecia si a discutat cu ministrul pentru dezvoltare, Christos Folias, potrivit unui comunicat.

Cele doua parti au vorbit despre "chestiuni ce tin de o participare a Greciei la realizarea proiectului South Stream", precum si despre o crestere a livrarii de gaze ruse Greciei, o prelungire a acordurilor care le leaga dincolo de 2016 si despre prezenta Gazprom pe piata elena. Gazprom a livrat anul trecut circa 3,14 miliarde metri cubi de gaz Greciei.

Condus de Gazprom si de grupul italian ENI, South Stream ar urma sa treaca pe sub Marea Neagra, din Rusia spre Bulgaria, de unde doua conducte s-ar separa, una plecand spre Austria, alta spre Grecia si Italia. Conducta ar putea livra pina la 30 miliarde de metri cubi pe an pietelor europene.

South Stream este concurentul proiectului Nabucco, ce prevede construirea unui gazoduct care sa treaca prin Turcia si sud-estul Europei, pentru transportarea gazului ce provine din Orientul Mijlociu si Asia catre UE, in vederea reducerii dependentei europenilor fata de importurile ruse. Consortiul Nabucco regrupeaza germanul RWE, austriacul OMV si societatile nationale Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), MOL (Ungaria) si Transgaz (Romania).

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#gazprom, #southstream, #Grecia , #South Stream