Gazprom ar putea face afaceri cu Alaska

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 18:24
1452 citiri
Gazprom ar putea face afaceri cu Alaska

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, a anuntat, marti, ca reprezentanti ai conducerii sale au vizitat statul american Alaska, unde Gazprom vrea sa obtina o participatie la un proiect de livrare de gaze naturale in SUA, prin Canada.

Oficialii Gazprom au discutat despre productia de gaze naturale si despre transportul si furnizarea acestora in Alaska, arata AFP.

Conducerea Gazprom a discutat cu oficiali din regiune si cu directorul executiv al Conoco Phillips, Jim Mulva, potrivit comunicatului Gazprom.

"Gazprom a acumulat o mare experienta in explorarea zacamintelor de hidrocarburi si in constructia si folosirea de conducte de gaze naturale in mediul din Nordul indepartat. Experienta Gazprom va fi relevanta in concretizarea unor proiecte asemanatoare in Alaska", se arata in comunicatul companiei rusesti, care nu precizeaza care au fost proiectele discutate.

Directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, care a condus delegatia, declarase in iunie ca firma sa vrea sa se alature unui proiect privitor la un gazoduct care sa transporte combustibil din Alaska, prin Canada, pana pe piata americana si ca a facut astfel de propuneri companiilor petroliere BP si ConocoPhillips.

Gazprom, care acopera deja un sfert din necesarul de gaze naturale al Europei, incearca de mai multi ani sa intre pe piata din America de Nord.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#gazprom, #acord, #alaska, #gazoduct, #gaze naturale , #stiri Gazprom