Gazprom vrea sa infiinteze o firma in Turcia

Joi, 17 Iulie 2008, ora 19:10
609 citiri
Gazprom vrea sa infiinteze o firma in Turcia

Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, a propus infiintarea unei firme in Turcia care sa se ocupe de distributia de gaze naturale si planuieste o extindere a conductei Blue Stream pana in Israel.

Compania va construi, totodata, noi depozite de stocare a gazelor naturale in Turcia, a declarat, pentru Reuters, un oficial din Ministerul Energiei din Turcia.

Separat, Rusia, cel mai mare furnizor de gaze naturale al Turciei, vrea sa reinnoiasca un contract prin care exporta 6 miliarde de metri cubi de gaze naturale in Turcia, a spus ministrul turc al Energiei, Hilmi Guler.

Contractul expira in 2011 si compania turceasca Botas sau o firma privata va fi eligibila pentru reinnoirea contractului. Guler a mai spus ca Gazprom este interesat de noi proiecte energetice in Turcia, inclusiv o extindere a conductei Blue Stream.

Ankara a incercat sa convinga Rusia sa furnizeze petrol printr-un oleduct de la Marea Neagra la Marea Mediterana. Turcia este implicata si in proiectul de constructie a conductei Nabucco.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#gazprom, #Turcia, #companie, #gaze , #stiri Gazprom