Angajatii Ana Imep au refuzat oferta de majorare a salariilor cu 110 lei propusa de Copos

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 20:05
1392 citiri
Angajatii Ana Imep au refuzat oferta de majorare a salariilor cu 110 lei propusa de Copos
Foto: Onlinesport

Omul de afaceri George Copos a mers in vizita, vineri, in cea de-a cincea zi de greva generala, la salariatii societatii producatoare de motoare electrice Ana Imep din Pitesti, al carei actionar majoritar este, si a negociat personal cu sindicalistii, insa fara nici un rezultat.

George Copos a ajuns la Ana Imep in jurul orei 13.00 si a fost intampinat de multimea de protestatari, care era stransa in holul unitatii. A urcat apoi in biroul directorului general si abia dupa ce a fost informat de toata situatia, din aceasta saptamana, a intrat la negocieri cu sindicalistii.

Liderii Sindicatului Liber Independent Solidaritatea de la Ana IMEP au iesit dupa cateva ore si le-au spus grevistilor ca patronul le ofera o marire salariala de 110 lei, adica jumatate din cat au cerut ei. Salariatii s-au revoltat si au spus ca in nici un caz nu accepta doar atatia bani.

Sindicalistii i-au transmis mesajul lui Copos, care a incercat, la randul lui, sa stea de vorba cu angajatii si sa le explice ca din calcule reiese ca nu poate sa le ofere mai mult de 110 lei. Cei 540 de salariati de la Ana Imep au refuzat categoric si au semnat pe liste ca sunt de acord sa continue greva generala pe termen nelimitat.

Sindicatul a avut mai multe runde de negocieri cu patronatul, insa de fiecare data oferta nu a fost multumitoare pentru angajati, care spun ca profitul societatii a fost mai mare decat cel planificat initial.

Pe data de 27 octombrie, angajatii de la Ana Imep au fost in greva de avertisment si, pana la declansarea grevei generale, din data de 8 noiembrie, cele doua parti s-au intalnit de mai multe ori, dar fara nici un rezultat.

Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Independent Solidaritatea de la Ana IMEP, Florin Stanculescu muncitorii au solicitat o crestere a salariilor cu 220 de lei, luand in calcul profitul companiei. De asemenea pe lista de revendicari se mai afla o cota de participare la profit de 10%, orele suplimentare din timpul saptamanii sa fie platite dublu, ca cele din week-end, si masuri de protectie sociala privind disponibilizarile si concedierile. In cazul disponibilizarilor, sindicatul solicita acordarea a zece salarii compensatorii, in functie de vechime. Daca se pune problema unor concedieri, sindicatul a cerut administratiei sa fie protejati salariatii care au in intretinere copii sau alte persoane.

Muncitorii au anuntat ca vor continua greva generala pe termen nelimitat, pana cand vor fi multumiti de oferta venita din partea administratiei.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#George Copos Ana Imep, #greva angajati Ana Imep , #stiri George Copos