Mana din gatul lui Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 Decembrie 2016, ora 18:49
6621 citiri
Mana din gatul lui Hagi

Weekendul trecut a fost marcat de un incident aproape socant, desi provine dintr-un fotbal romanesc in care aproape nimic nu ne mai poate surprinde, Gica Hagi fiind bruscat de un jucator nascut in Insulele Capului Verde.

Gestul lui Rambe, atacantul celor de la CSU Craiova, a fost disecat pana acum de o multime de oameni mai mult sau mai putin cunoscatori in ale fotbalului, opinia generala fiind ca fotbalistul nu are nicio scuza.

Si, privind putin la rece toata aceasta situatie, asa este. Rambe nu avea voie sa bruscheze un antrenor, indiferent ca acesta se numeste Gica Hagi sau altfel. Trebuie sa existe acea forma de respect care sa faca sa lasi automat mana jos daca indraznesti sa o ridici.

La fel de adevarat este ca nici Gica Hagi nu are nicio scuza si astept din partea comisiilor FRF o suspendare care sa poata fi folosita si ca exemplu pentru viitor.

Intreg incidentul a pornit la finalul partidei, atunci cand Carp, de la Viitorul, si Vatajelu, de la Craiova, au decis ca isi pot spune niste cuvinte nu tocmai placute. Cum se intampla in aceste situatii, au intervenit si alti fotbalisti, oameni din staff si totul a degenerat.

Hagi, parca dorind sa ne arate ca nu este inca antrenorul cu reale calitati pedagogice pe care el insusi il tot promoveaza, a ales sa intervina. Si nu a intervenit pentru a-si tempera in primul rand elevii, ci pentru a se implica si el in disputa. L-a impins pe Vatajelu de cateva ori, iar imediat a venit reactia hazardata a lui Rambe, care i-a pus o mana in gat "Regelui" si restul este, cum se spune, istorie.

Din declaratiile de la finalul partiei intelegem ca tesiunile pe axa Viitorul - Craiova sunt destul de vechi, acesta fiind un motiv in plus pentru Hagi pentru a se tempera. Nu a facut-o si a dat un exemplu cat se poate de prost.

Mai mult, in urma acestui scandal au iesit la suprafata accentele nationaliste din fotbalul nostru, tot mai multe fiind vocile care ii condamna pe jucatorii straini. Ironia face ca unele dintre cele mai vehemente personaje sa fie tocmai cele care au transferat straini de mana a treia in Liga 1.

Sa nu ma intelegeti gresit, gestul lui Rambe este condamnabil si, probabil, atacantul in varsta de 27 de ani va fi pedepsit. De altfel, a si fost exclus din lotul Craiovei. Insa ma tem ca doar Rambe va plati oalele sparte in acest duel si ca Hagi, dar si altii ca el, nu vor invata nimic.

Cat despre strainii foarte slabi care ajung in campionatul nostru, sa nu uitam ca tocmai Viitorul lui Hagi are chiar in primul "11" un Boli care in sezonul trecut gresea la aproape fiecare partida, iar Alex Nimely a "reusit" sa iroseasca transferul carierei, la Manchester City, esuand in campionatul romanesc.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Hagi scandal Viitorul Craiova, #Hagi Rambe Craiova, #Hagi bruscat Craiova , #Viitorul