Ziare.com

Ialomitianu solicita la Bruxelles o derogare privind aplicarea taxarii inverse

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 21:30

   

Ialomitianu solicita la Bruxelles o derogare privind aplicarea taxarii inverse
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a discutat la Bruxelles despre acordarea unei derogari privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite sectoare si produse unde se inregistreaza un nivel ridicat al fraudei fiscale.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu a avut, luni, o intalnire la Bruxelles cu Algirdas Semeta, comisar pentru impozitare, vama, anti-frauda si audit, cu care a discutat despre posibilitatea aprobarii unei derogari in privinta taxarii inverse, se arata intr-un comunicat de marti al MFP.

"Un subiect abordat in cadrul intalnirii a fost solicitarea Romaniei pentru o derogare privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite sectoare si produse unde se inregistreaza un nivel ridicat al fraudei fiscale, ministrul Finantelor Publice reiterand interesul autoritatilor romane pentru o procesare rapida de catre Comisia Europeana a solicitarii respective", se spune in comunicat.

De asemenea, Ialomitianu a reiterat angajarea actualului Guvern al Romaniei in gasirea celor mai bune solutii pentru combaterea evaziunii fiscale si a multumit Comisiei Europene pentru sprijinul constant acordat, prin trimiterea unor experti DG TAXUD in Romania, care sa analizeze situatia la fata locului si, pe baza experientei indelungate si lectiilor invatate de alte state membre, sa faca propuneri de masuri aplicabile in cazul nostru.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Totodata, Gheorghe Ialomitianu si Alexandru Nazare, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, au participat, luni, la cea de-a patra reuniune a Task force-ului privind guvernanta economica a Uniunii Europene, grup condus de Presedintele Consiliului, Herman van Rompuy.

Discutiile s-au concentrat pe urmatoarele aspecte: o mai mare importanta acordata criteriului datoriei in cadrul procedurii de deficit excesiv, dezvoltarea unui nou sistem de sanctiuni la nivel european si un nou cadru de supraveghere macroeconomica.

In contextul discutiilor din Task force, a fost din nou abordat si modul in care se reflecta cheltuielile legate de reforma sistemului de pensii la calculul deficitului bugetar si a datoriei - urmare propunerilor facute de noua state membre, printre care si Romania.

Urmatoarea runda de dezbateri va avea loc in data de 5 octombrie, cand se va reuni grupul pregatitor Sherpa. Raportul final al Task Force-ului va fi prezentat Consiliului European la sfarsitul lunii octombrie, ulterior ultimei intalniri care va avea loc in data de 18 octombrie.

Strategia fiscal-bugetara pe perioada 2011-2013, adoptata recent de catre Guvernul Romaniei, include masurile necesare pentru revenirea la un deficit bugetar sub 3% si mentinerea datoriei sub pragul de 60%.
Sursa: rNews

Articol citit de 1125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce o avea nevoie Romania de derogare...

...in aplicarea unei masuri care va duce la diminuarea evaziunii fiscale?! Poate ca sa nu se diminueze prea tare?! Dl. Ialomilitzianu ar fi putut fi mai transparent, in privinta acestei derogari!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor