Zeitgeist: Ce au cautat romanii pe Google in 2011?

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 21:08
3075 citiri
Zeitgeist: Ce au cautat romanii pe Google in 2011?

Google anunta joi traditionalul Zeitgeist ("spirit al vremurilor"), realizat pentru prima data si pentru Romania, lista celor mai populare cautari din 2011 pe motorul de cautare.

Cele mai multe cautari arata interesul in crestere pentru emisiuni TV, retele sociale, tehnologie si filme. Lista include topul celor mai populari 10 termeni de cautare, care au avut cea mai mare crestere in Romania, conform unui comunicat remis Ziare.com.

"Am vazut o Romanie vibranta, pasionata de divertisment, filme, sport si calatorii. Am remarcat si dorinta puternica de a pastra legatura prin intermediul retelelor sociale si de a fi in mod constant la curent cu cele mai noi stiri si cele mai recente tehnologii", a declarat Dan Bulucea, director general al Google Romania, se mai arata in sursa citata.

"Romanii au talent", cea mai mare crestere

Emisiunea TV "Romanii au talent" a devenit un fenomen national si este pe primul loc in topul expresiilor cu cea mai mare crestere, de anul trecut si pana in prezent.

Si Facebook a fost in crestere, din ce in ce mai multi romani cautand sa impartaseasca online experientele lor, cu prietenii si familia. iPhone 5, una din cele mai asteptate lansari, este pe locul trei in topul cautarilor. Tot sus in top au fost si jocul "Angry Birds", bacalaureatul din 2011, dar si emisiunea "X Factor".

Rezultatele la Bacalaureat, dezastrul cel mai cautat

Cel mai cautat subiect din acest an au fost rezultatele slabe inregistrate la examenul de Bacalaureat, care au starnit o dezbatere intensa pe Internet, fiind cele mai slabe rezultate din ultimii ani.

Alte subiecte legate de educatie, precum site-ul Ministerului Educatiei (edu.ro) si rezultatele la evaluarea nationala, au fost si ele in top. Pe locul doi la cautari s-a aflat cuvantul "Romania", iar pe trei site-ul "Youtube".

Cele mai cautate persoane: Amy Winehouse, Oana Zavoranu si Daniela Crudu

In topul cautarilor pe Google legate de persoane se afla nume ca Amy Winehouse, Oana Zavoranu si Daniela Crudu. Prima in top este cantareata Amy Winehouse, a carei moarte prematura a luat prin suprindere lumea, iar romanii au cautat informatii despre decesul, activitatea si viata ei personala.

In top se mai afla solista Selena Gomez, Justin Bieber, Andra, Inna, dar si manelistii Florin Salam si Nicolae Guta.

Cele mai cautate filme din Romania

Romanii au cautat in 2011 cel mai mult filme de actiune sau genul thriller. Pe primul loc in top sunt filme ca "Limitless", "Fast Five", "Source Code", "Thor" si "Hall Pass".

In domeniul sportiv, romanii au cautat cel mai des informatii despre turneele de tenis (US Open 2011, Roland Garros 2011, Australian Open 2011 si Wimbledon 2011), dar si informatii despre handbal, Champions League 2011, Cupa Romaniei si despre fotbalistul Mihai Nesu, care a fost victima unui accident teribil si a ramas paralizat.

Google ofera gratuit instrumente speciale pentru identificarea tendintelor de cautare: Google Statistici de Cautare www.google.ro/insights/search sau Google Trends www.google.ro/trends. Antreprenorii pot afla ce termeni (cuvinte cheie) sunt cei mai cautati si isi pot ajusta campaniile lor online, sau site-urile web pentru a raspunde mai bine la nevoile consumatorilor.

L.S.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Google, #Google Zeitgeist, #Zeitgeist , #Facebook