Evolutia gripei, live, pe Google

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 09:20
1652 citiri
Evolutia gripei, live, pe Google

Motorul de cautare Google a lansat un instrument care permite monitorizarea starii de sanatate a internautilor prin intermediul cuvintelor de cautare folosite de acestia atunci cand se afla online.

Google, care lucreaza indeaproape cu guvernul american, va transmite in timp real infomatiile legate de starea de sanatate a internautilor, pe zonele geografice in care acestia locuiesc, fara a furniza, insa, date care ar folosi la identificarea bolnavilor, date care sunt confidentiale, relateaza Drudge Report.

Programul, numit Flu Trends, are menirea de a ajuta guvernul sa monitorizeze starea sanatatii populatiei si a preveni epidemiile de gripa.

Daca nu vor sa ajunga in baza de date a guvernului, chiar daca numele nu le va fi desconspirat, utilizatorii de internet trebuie sa se fereasca de termini precum: termometru, simptomele racelii, dureri musculare etc.

"Este doar inceputul a aceea ce poate face Google, avertizeaza seful executive al companiei, Eric Schmidt.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Google, #gripa, #raceala, #Internet, #monitorizare, #cuvinte cheie, #guvern, #Confidential , #stiri Google