Google ataca Microsoft la brevete

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 18:43
4068 citiri
Google ataca Microsoft la brevete
Foto: Webnews

Tim Porter, consultant pe problemele legate de brevete in cadrul Google, a declarat ca sistemul concurential bazat pe hartuiala legala in chestiunea licentelor inseamna doar timp si resurse irosite.

In opinia sa, sistemul brevetelor este defectuos si departe de a asigura in mod echitabil o justa distribuire a drepturilor intelectuale pe piata tehnologica actuala, relateaza Webnews.

Referitor la modul in care Microsoft reuseste sa semneze acorduri cu producatorii care utilizeaza Android, Porter a declarat ca aceasta este o tactica pe care grupul din Redmond o utilizeaza de multa vreme, exemplificandu-si afirmatia cu Linux.

"Cand produsele sale nu mai au succes pe piata si incep sa fie marginalizate, Microsoft scoate din buzunar uriasul portofoliul de brevete de care dispune, pentru a trage foloase de pe urma succesului inregistrat de produsele altor companii", a subliniat Porter, potrivit sursei citate.

Ce parere are concurenta

Evident, reprezentantul legal al Microsoft, Horacio Gutierrez, este impotriva acestei opinii, declarand la randul sau ca grupurile precum Google supravietuiesc doar gratie tehnologiilor casei Redmond, pe care le fructifica in mare masura si sistemul de operare Android.

Oracle si Apple, sustin la randul lor ca Google - ca promotor al sistemului de operare mobil liber - violeaza brevetele care le apartin de drept, Oracle actionand in instanta grupul din Mountain View fara prea multe menajamente, iar Apple si Microsoft alegand calea amenintarilor mai mult sau mai putin directe cu actiunea legala.

Rezultatele confruntarilor

De curand, Apple a inregistrat un oarecare succes in tentativele sale de atac asupra comercializarii produselor bazate pe sistemul de operare Android, obtinand retragerea de pe piata australiana a acelui Samsung Galaxy Tab 10.1, care a produs serioase pierderi economice atat pentru Samsung cat si pentru Google.

Ultimile declaratii ale lui Tim Porter insa, conduc spre o noua faza a confruntarilor, in care Google ataca direct institutia brevetelor si sistemul care sta la baza functionarii acesteia, fiind pentru prima data cand se depaseste granita hartuielilor concurentiale "traditionale", fixand tinta asupra pilonului pe care isi sprijina acuzatiile puternicii sai rivali, subliniaza sursa.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Google Mirosoft brevete, #litigiu Google Microsoft, #concurenta Google Microsoft , #stiri Google