Google cauta romani care s-au remarcat in domeniul lor de activitate

Miercuri, 20 August 2014, ora 09:23
2433 citiri
Google cauta romani care s-au remarcat in domeniul lor de activitate

Asociatia Res Publica impreuna cu Google, Visegrad Fund, Financial Times si alte organizatii din Europa Centrala si de Est (ECE) cauta persoane din Romania care s-au remarcat in domeniul lor de activitate.

Ideea face parte din proiectul New Europa 100, care va cuprinde o lista cu inovatori din regiune care au devenit cunoscuti la nivel global.

Cei care vor sa faca nominalizari, pot accesa pagina ne100.org sau pe Twitter, folosind hashtag-ul #NE100.

Nominalizarile se vor incheia pe 25 august.

Si romanii sunt invitati sa se implice, dupa cum se arata in mesajul postat pe contul de Twitter dedicat acestui proiect.

Nominalizarile pot fi facute atat din randul personalitatilor, insa lista poate include si persoane care nu sunt mediatizate, dar care au rezultate extraordinare in domeniul lor de activitate, a mentionat Wojciech Przybylski, redactor-sef la Res Publica Nowa, potrivit site-ului New Europe 100.

Finalistii - cei care vor fi selectati pe lista "New Europe 100" - vor fi anuntati la inceputul lunii octombrie, in cadrul evenimentului Economic Forum for New Ideas, care se va desfasura in Sopot, Polonia.

"Indiferent de tara si domeniul din care provin - antreprenoriat, media, cultura, stiinta sau politica -, persoanele propuse pentru NE100 trebuie sa indeplineasca mai multe criterii: cutezanta in inovatie (un palmares de contestare al status-quo-ului in domeniul respectiv si/sau ambitie de a face schimbari majore), idei remarcabile (ideile lor sunt provocatoare, inovatoare si vizeaza probleme importante ale societatii; trebuie sa aduca schimbari pozitive la nivelul mediului de business sau al comunitatii), impact (actiunile lor au un impact global sau potential de a deveni globale, dar pot fi si actiuni care sa determine schimbari remarcabile la nivel local) ", se arata in comunicatul asociatiei, preluat de Mediafax.

C.P.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#Google inovatie Romania, #New Europa 100, #Google persoane extraordinare Romania , #stiri Google