Google+, deschis publicului - ce il deosebeste de Facebook?

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 21:38
2377 citiri
Google+, deschis publicului - ce il deosebeste de Facebook?

Google+, noua retea de socializare a Google, este deschisa incepand de miercuri pentru oricine are un cont gmail: lansarea marcheaza inceputul unei noi batalii intre Google si Facebook, intr-un razboi virtual.

Reteaua a fost deschisa publicului dupa doua luni de teste, perioada in care invitatiile au fost oferite doar unor jurnalisti si unor specialisti in IT, printre care si liderul retelei rivale Facebook, Marck Zuckeberg.

Cei care au primit invitatii au putut insa sa invite si alti membri, ceea ce inseamna ca, in doar doua luni, reteaua a crescut pana la zeci de milioane de membri. Inca nu exista o estimare oficiala a numarului de utilizatori, insa, conform Comscore, reteaua sociala cu deisgn minimalist ar fi avut 25 de milioane de utilizatori dupa doar o luna.

Lansarea a fost anuntata pe pagina motorului de cautare Google, printr-un simbol grafic, o sageata ce indruma utilizatorii catre pagina unde isi pot crea un profil pe Google+.

Reteaua a adaugat si un camp de cautare ce permite cautarea unor postari privind evenimente sau diverse interese: o cautare a cuvintelor cheie "concert" sau "fotografie" aduce intr-o fractiune de secunda ultimele postari ale utilizatorilor cu privire la aceste cuvinte. Un plus fata de rivalul Facebook, ce permite doar cautarea unor persoane.

Google+ aduce si posibilitatea impartirii prietenilor in cercuri, in functie de interese sau alte caracteristici comune, o optiune pe care Facebook a incercat sa o copieze, cu ajutorul listelor de prieteni. Listele raman, insa, pentru multi fani ai retelei sociale, un instrument greoi, iar efortul de actualizare pare mult prea mare pentru utilizatorii obisnuiti sa primeasca totul de-a gata.

Ramane de vazut daca Google+ va reusi sa fure painea gigantului Facebook, ce are in prezent 750 de milioane de utilizatori activi.

Reteaua sociala are un design minimalist cu o zona de notificari plasata central pe pagina, care seamana izbitor cu peretele de pe Facebook, desi nu exista mult-iubitul buton de "Like", prin care iti faci cunoscuta opinia. Pentru cei obisnuiti cu Facebook, probabil ca va fi nevoie de mult efort pentru a-i convinge sa treaca pe Google+.

Chiar daca Facebook are un avans major, se pare ca ia in serios initiativa Google si a anuntat schimbari majore la interfata retelei sociale, arata Mashable. Prinicipalele schimbari vor fi lansarea unor platforme media si pentru muzica, ce ar urma sa convinga utilizatorii sa petreaca mai mult timp pe profilele lor.

Urmeaza sa aflam insa daca dezvoltatorii de retele sociale au invatat ceva din experienta MySpace, o retea abandonata de fani in urma unor schimbari haotice care nu aveau in centru interesul utilizatorului.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Google, #Google retea sociala , #stiri Google