Google Docs, control ortografic prin Internet

Joi, 22 Martie 2012, ora 13:08
4235 citiri
Google Docs, control ortografic prin Internet
Foto: Webnews

Specialistii grupului Google au imbunatatit controlul ortografic la nivelul aplicatiei Google Docs, astfel incat termenii sugerati sa provina din enormul rezervor oferit de Internet, nu doar din dictionar.

Instrumentul a devenit asadar mult mai performant, controlul ortografic oferind sugestii contextuale, asa cum are loc si la nivelul motorului de cautare Google, fiind in masura sa corecteze erorile de ortografie si sa semnaleze eventualele alternative, relateaza Webnews.

In plus, Google Docs recunoaste termenii inventati sau trimiterile la cultura pop, depasind pragurile prestabilite ale gramaticii traditionale, demonstrandu-se o tehnologie in masura sa identifice erorile dintr-un anumit context in mod inteligent si evolutiv, noii termeni fiind adaugati automat in asa-numitul "spell checker".

Intr-o prima faza, noul tip de control ortografic este disponibil doar pentru documente si prezentari in limba engleza, dar Google promite extinderea serviciului pentru toate limbile, in perioada imediat urmatoare.

Initiativa constituie un avantaj evident pentru serviciile cloud ale casei din Mountain View, dar si un important pas in directia unei mai bune interpretari a limbajului uman de catre motorul sau de cautare, subliniaza sursa.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Google Docs control ortografic, #Google Docs ortografie , #stiri Google