Producatorii de PC-uri ar putea schimba Windows cu Android

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 11:38
3011 citiri
Producatorii de PC-uri ar putea schimba Windows cu Android
Foto: Android Community

Hewlett-Packard si alti producatori de PC-uri se gandesc sa foloseasca sistemul de operare gratuit realizat de Google pentru computerele mai slabe, in detrimentul Windows.

Producatorii de calculatoare au inceput deja sa testeze Android, software-ul facut de Google si care se folosea, pana acum, pe telefoanele mobile, pentru netbook-uri (laptopuri mai ieftine si mai slabe), scrie The Wall Street Journal.

Netbook-urile au inregistrat vanzari extraordinare in ultimul timp, fiind segmentul hardware cu cea mai mare crestere.

Google a incercat deja sa "fure" piata de la Microsoft, prin lansarea unor programe de editare text gratuite, care nu au reusit sa castige insa utilizatori. De asemenea, Android nu ruleaza cele mai populare programe pentru PC-uri, acesta fiind un mare dezavantaj.

Majoritatea laptopurilor au preinstalat Windows, chiar si cele din gama low-end, desi primele modele foloseau sistemul de operare Linux.

"Vrem sa evaluam avantajele pe care Android le-ar putea avea pentru industria de comunicatii, asa ca il studiem", a spus Satjiv Chahil, vice presedinte al diviziei de PC-uri al HP.

Daca Android va deveni uzual pentru netbook-uri, ar putea avea repercusiuni asupra producatorului de chip-uri Intel, care a popularizat termenul de "netbook" si a dominat aceasta categorie prin microprocesorul Atom.

In schimb, Android functioneaza cu ajutorul unor chip-uri realizate de ARM Holdings.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Google Android teste, #sistem operare Android, #calculatoare teste Android , #stiri Google