Ratingul Google, retrogradat dupa achizitia Motorola

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 17 August 2011, ora 18:26
730 citiri
Ratingul Google, retrogradat dupa achizitia Motorola

Agentia de rating Standard & Poor's a retrogradat compania Google, dupa achizitionarea Motorola Mobility.

Actiunile Google au fost retrogradate de la "cumpara" la "vinde", informeaza Wall Street Journal.

Analistul S&P Scott Kessler este de parere ca achizitia Motorola Mobility este de natura sa creasca riscurile la adresa companiei.

Google a anuntat, luni, achizitia producatorului Motorola Mobility, pentru aproximativ 12,5 miliarde dolari (8,7 miliarde de euro).

In prezent, Motorola este unul dintre cei 39 de producatori care folosesc sistemul de operare al Google, Android. Cumpararea unei companii de hardware este o miscare neobisnuita pentru Google.

Confirmarea achizitiei a fost dezvaluita de Larry Page intr-o postare pe internet in care spunea ca "achizitia Motorola va creste competitia in piata, totodata imbunatatind si portofoliul de patente al Google, fapt care ne va permite sa protejam mai bine Android din partea amenintarilor anti-concurentiale care vin din partea Microsoft, Apple sau alte companii".

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Google, #google rating, #google standard and poors, #google motorola , #stiri Google