Zece lucruri pe care Google+ le face mai bine

Sambata, 27 August 2011, ora 18:42
3059 citiri
Zece lucruri pe care Google+ le face mai bine
Foto: Daylife

Avand deja 25 de milioane de utilizatori, desi de abia a fost lansat, Google+ ar putea fi site-ul de socializare cu cel mai rapid ritm de crestere.

Totusi, cei mai activi utilizatori sunt, de fapt, cei din domeniul tehnologic, incepand cu fondatorul principalului rival, Facebook, Mark Zuckerberg, precum si fondatorii Google, Sergey Brin si Larry page.

Adevarata provocare pentru Google+ va fi sa atraga utilizatorii "normali", cei care isi petrec zilele pe Facebook in prezent. Insa de ce ar face ei aceasta mutare? Serviciile oferite de acesta retea de socializare sunt similare celorlalte, cum ar fi publicarea de text, fotografii si videoclipuri.

In urma unui sondaj printre utilizatorii Google+, specialistii de la CNN au gasit zece lucruri pe care, se pare, aceasta retea le face mai bine decat rivalii:

Cercurile

Modul de organizare a "prietenilor" este diferit. In timp ce Twitter permite "urmarirea" altor persoane, iar pe Facebook toata lumea e prietena cu toata lumea, Google+ a introdus "cercurile". Astfel, contactele pot fi impartite in "colegi de munca", "familie", "amici pentru iesit la o bere" sau orice altceva va doriti. Avantajul este ca fiecare cerc are acces doar la informatiile pe care le publicati pentru membrii sai. Cu alte cuvinte, daca va plangeti prietenilor ca seful va chinuie, acesta din urma nu va vedea acest lucru, chiar daca il aveti in cercul "colegi de munca".

Setarile pentru securitate

Acest subiect a fost un punct sensibil pentru Facebook. Desi, pe Google+, profilele sunt publice, nu pot fi ascunse, utilizatorii spun ca setarile de securitate sunt mult mai usor de folosit.

Texte mai lungi

Twitter a devenit cunoscut pentru ideile scurte publicate (maximum 140 de caractere), insa multi vor fie sa se exprime mai pe indelung, fie sa citeasca texte mai mari. Google+ permite publicare a cateva paragrafe, de exemplu.

Fare reclame

In prezent, Google+ nu are deloc reclame. Totusi, acest lucru s-ar putea sa se schimbe in curand. Google are cea mai mare retea de reclame online, iar, daca se pastreaza ritmul de crestere a numarului utilizatorilor, potentialul financiar nu va putea fi ignorat.

Convorbiri in grup

Puteti vorbi cu pana la 10 prieteni, iar schimbarea de la o conversatie text la una video se face cu un singur click. Pe Facebook se poate vorbi prin video datorita unei intelegeri cu Skype, insa nu puteti vorbi in grup.

Fara Farmville

Fiti onesti: cat de rau v-au enervat toate cererile venite de la "prieteni" pentru Farmville? In Google+, update-urile legate de jocuri au un loc anume, fara sa intrerupa fluxul normal de informatii.

Fotografii de calitate mai buna

Spre deosebire de rivali, pe Google+ sunt disponibile galeriile foto full screen, adica la o rezolutie mult mai buna.

Mai mult ajutor

Cine a spus ca o retea de socializare nu are nevoie de un departament bun de relatii clienti? Creatorii Google+ sunt ei insisi activi si va raspund intrebarilor si criticilor.

Mai putina aglomeratie

Poate doar datorita lipsei reclamelor, interfata Google+ este mult mai aerisita, neexistand nimic altceva care sa va distraga atentia de la continut.

Produse integrate

Fanii celorlalte servicii Google, cum ar fi Gmail sau Google Calendar, spun ca Google+ le face viata usoara, avand serviciile integrate.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Google, #avantaje Google, #retea socializare , #stiri Google