Ungaria ne mulțumește! De necrezut cum a ratat România prezența la turneul preolimpic. Suntem primii sub linie

Luni, 11 Decembrie 2023, ora 21:45
8096 citiri
Ungaria ne mulțumește! De necrezut cum a ratat România prezența la turneul preolimpic. Suntem primii sub linie
Naționala feminină de handbal

Naţionala României a încheiat cu o victorie participarea la Campionatul Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, 27-26 (13-10) cu Polonia, luni seara, la Herning, în ultimul meci din a treia grupă principală.

Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, au condus şi la cinci goluri în repriza secundă, dar pe final au scăzut ritmul şi au permis Poloniei să egaleze (25-25). România a câştigat şi cu şansă, după două ratări ale polonezei Magda Balsam şi o intercepţie cu gol din propria jumătate reuşite de Andreea-Cristina Popa.

Eliza Buceschi a fost şi în acest meci cea mai bună jucătoare a României, fiind desemnată MVP-ul meciului, ca şi la celelalte victorii ale tricolorelor în Danemarca.

Eliza Buceschi a marcat 11 goluri pentru România, Cristina Laslo 5, Crina-Elena Pintea 4, Daria Bucur 3, Alexandra Dindiligan 2, Andreea-Cristina Popa 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Diana Ciucă a apărat un şut (20%), iar Daciana Hosu 8 (29%).

Pentru Polonia au înscris Magda Balsam 8, Karolina Kochaniak-Sala 5, Aleksandra Rosiak 3, Dagmara Nocun 3, Mariola Wiertelak 2, Monika Kobylinska (CSM Bucureşti) 1, Emilia Galinska 1, Paulina Masna 1, Sylwia Matuszczyk 1, Marlena Urbanska 1.

Adrianna Placzek a apărat 7 şuturi (25%), iar Barbara Zima a încheiat cu 5 intervenţii (50%).

Meciul a fost arbitrat de algerienii Youcef Belkhiri şi Sidali Hamidi.

Ultimul meci al grupei se va juca între Danemarca (6 puncte) şi Germania (8 puncte), care vor ocupa primele două locuri în grupă. România încheie pe locul al treilea, cu 6 puncte, Japonia pe patru (4 puncte), Polonia pe cinci (4), iar Serbia pe şase (0).

Echipa antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiţiei şi a ratat participarea la un turneu preolimpic pentru JO 2024, primele 11 aflându-se în continuare în cărți pentru competiția de la Paris, inclusiv Ungaria.

De semnalat faptul că Ungaria a ajuns la turneul preolimpic profitând de faptul că s-a clasat mai bine decât România la Europeanul din 2022. Atunci, tricolorele puteau trece în față dacă ar fi învins Germania într-un meci fără miză (pierdut cu 28-32), fără să-și dea seama de importanța partidei în economia calificării la Olimpiadă.

Astfel, Germania poate fi considerată ”coșmarul” României în campania pentru JO 2024, în contextul în care ne-a învins și in în meciul decisiv de la actualul Mondial, 24-22 în grupa principală, după ce echipa noastră a condus cu 15-12.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13.

Entuziasmant ce-a reușit canotajul românesc la Europenele din Ungaria. Ultima cursă, al patrulea aur pentru noi, în ”proba-regină”. Bilanțul total
Entuziasmant ce-a reușit canotajul românesc la Europenele din Ungaria. Ultima cursă, al patrulea aur pentru noi, în ”proba-regină”. Bilanțul total
Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus...
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de...
#Handbal Campionatul Mondial, #Romania, #Ungaria , #stiri handbal