Ce a pățit Iga Swiatek în meciul cu Ostapenko: "Brusc, mi-am pierdut controlul" Poloneza pierde poziția de lider după 75 de săptămâni

Luni, 04 Septembrie 2023, ora 12:25
4613 citiri
Ce a pățit Iga Swiatek în meciul cu Ostapenko: "Brusc, mi-am pierdut controlul" Poloneza pierde poziția de lider după 75 de săptămâni
Iga Swiatek FOTO WTA

Poloneza Iga Swiatek a afirmat că şi-a pierdut controlul în meciul cu Jelena Ostapenko, din optimile de la US Open, eşec în urma căruia a fost detronată din fruntea ierarhiei WTA.

"Ea joacă bine împotriva mea. Întotdeauna a făcut-o. Dar sunt surprinsă că nivelul meu s-a schimbat atât de mult în timpul meciului. De obicei, când joc prost, joc prost la început şi apoi revin sau rezolv problema. De data aceasta, s-a întâmplat exact opusul. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar brusc mi-am pierdut tot controlul. Nu ştiu de ce am început să fac atât de multe greşeli. De obicei ştiu ce trebuie să fac în astfel de situaţii, simt ce greşesc. De data aceasta, nu înţeleg... greşelile mele au fost atât de mari. Nu am nici cea mai mică idee de ce", a spus Swiatek.

Ea a vorbit şi despre cum au fost cele 75 de săptămâni ca lider mondial, dar şi cum se simte "detronarea" din fruntea WTA.

"A fost foarte important. A fost grozav. Dar, pe de altă parte, a devenit obositor. Trebuie să reuşesc să fac ceea ce îmi spune echipa mea şi ceea ce vorbesc marii jucători precum Roger (Federer), Novak (Djokovici) şi Rafa (Nadal): să mă concentrez pe turnee şi nu pe clasamente. De obicei nu acord atenţie statisticilor, dar de fapt îmi plac. Mi-ar fi plăcut să rămân numărul 1 pentru mai mult timp. Când eram mică, îmi doream să bat recorduri. Am făcut deja acest lucru, deoarece am devenit prima poloneză care a câştigat un turneu de Grand Slam (Roland Garros 2020). Evident, să fii nr. 1 este grozav, dar când cobori, eşti trist. Marii jucători pe care i-am menţionat ştiu că poţi reveni atâta timp cât munceşti din greu, te concentrezi pe obiectivele corecte şi pur şi simplu te dezvolţi ca jucător. Şi, lăsând la o parte acest meci ciudat, simt că fac progrese. Sunt capabilă să fac mai multe lucruri. Acest sezon, a cărui parte cea mai grea s-a încheiat, a fost foarte greu şi intens. Mă bucur să mă odihnesc puţin", a mai spus Swiatek.

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, locul 1 mondial şi deţinătoarea titlului, a fost învinsă, luni dimineaţă, de letona Jelena Ostapenko, în optimi la US Open, ultimul grand slam al anului.

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

În urma acestui rezultat, poloneza va pierde primul loc WTA, care îi va reveni belarusei Arina Sabalenka.

Swiatek a fost lider mondial timp de 75 de săptămâni.

Iga Swiatek a defilat în fața Soranei Cîrstea. Liderul WTA a predat o lecție de tenis
Iga Swiatek a defilat în fața Soranei Cîrstea. Liderul WTA a predat o lecție de tenis
Poloneza Iga Swiatek, liderul WTA, și Sorana Cîrstea, numărul 30 mondial, s-au întâlnit în turul trei al turneului de la Madrid. Meciul a curs într-o singură direcție, iar poloneza Iga...
Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va înfrunta sâmbătă pe poloneza Iga Swiatek în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro....
#Iga Swiatek, #Ostapenko, #Sabalenka, #US Open , #stiri tenis