Ziare.com

Ilie Sarbu: In cursul zilei de sambata vom primi scrisoarea CE

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 17:16

   

Ilie Sarbu: In cursul zilei de sambata vom primi scrisoarea CE
Ministrul Ilie Sarbu a declarat, la Baia Mare, ca in cursul zilei de sambata a primit de la Bruxelles informatia privind deblocarea fondurilor SAPARD si ca scrisoarea prin care Comisia Europeana anunta acest lucru va fi trimisa autoritatilor romane in cursul acestei zile.

"Azi am primit de la Bruxelles informatia ca s-a redactat scrisoarea si va fi trimisa azi. Conform acesteia, 171 de milioane de euro nu vor fi suportati de la bugetul de stat, ci ii vom recupera de la Uniunea Europeana.

Aceste fonduri au mers in continuare, nu au fost sistate, dar se plateau de la buget. Acum, ce am platit se recupereaza si lucrurile vor intra intr-o stare de functionare normala, si nu anormala cum era pana acum", a spus ministrul Agriculturii.

Ilie Sarbu a mai spus ca au fost efectuate demersurile necesare pentru deblocarea fondurilor inca de cand a venit la conducerea minsiterului si ca au convenit cu reprezentantii din Uniunea Europeana ca aceste fonduri sa fie deblocate pana in luna iunie.

"Imi pare rau ca nu am putut sa respect termenul, am zis ca pana in luna iunie vom debloca fondurile SAPARD, au trecut de atunci 11 zile", a adaugat ministrul.

Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa o misiune de audit a Comisiei Europene care a avut loc in prima jumatate a lunii iunie 2008.

Aceasta facea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectueaza anual si a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a programului SAPARD.

Citeste mai multe despre scrisoare CE SAPARD Ilie Sarbu SAPARD
Sursa: rNews

Articol citit de 532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Va primi popa Ilie de la UE o scrisoare, ca sa-i umple teskereaua cu o suma foarte mare!

Toti banditii din domeniu, cu taratze si fanutze sa mearga la taica popa, sa capete paralutze!
Dati navala, altfel Bocu' va pune mana pe ei si-o sa-i plaseze la Pogea, la borduri si cocosei!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor