Ponta: Nu vor fi modificari la contributiile sociale pentru PFA. Dar o sa vina Udrea si Basescu si...

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 13:38
2640 citiri
Ponta: Nu vor fi modificari la contributiile sociale pentru PFA. Dar o sa vina Udrea si Basescu si...

Premierul Victor Ponta a negat, miercuri dupa-amiaza, modificarea sistemului de contributii sociale pentru cei care obtin venituri din activitati independente, desi informatia apare in Programul de Convergenta transmis de Guvern catre Comisia Europeana.

"Asta e o poveste care apare o data pe an, si anul trecut era un breaking news, v-am zis 'nu' atunci, va zic 'nu' si acum. Este vorba de scrisoarea catre FMI de acum un an, care stabileste o strategie pentru 2017, pentru intrarea in euro... Nu se modifica contributiile pentru PFA (persoanele fizice autorizate - n.red.), singura modificare privind fiscalitatea este reducerea CAS", a transmis premierul.

Jurnalistii i-au amintit ca aceasta masura este inclusa in Programul de Convergenta, pe care Guvernul l-a transmis Comisiei Europene.

"Nici in 2014 si nici in 2015 (nu va fi aplicata masura - n.red.), apoi o sa vina Basescu premier si Udrea presedinte si o sa va puna din nou toate taxele si o sa va taie salariile si pensiile", a adaugat Victor Ponta.

Cristian Socol, consilier al premierului, a precizat anterior ca, in acest an, Guvernul nu are in vedere implementarea unui nou sistem al contributiilor sociale obligatorii si nici extinderea bazei de calcul a acestora asupra veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente.

Ce prevede Porgramul de Convergenta

Baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii ar urma sa fie extinsa la toate veniturile obtinute de persoane fizice din activitati independente, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri, a anuntat Guvernul in Programul de convergenta pentru perioada 2014-2017 transmis Comisiei Europene.

CAS pentru toate veniturile persoanelor cu activitati independente - document catre Comisia Europeana

Masura are ca scop obtinerea de venituri la bugetul de stat, fiind inclusa la capitolul privind elementele consolidarii politicii fiscal-bugetare pe termen mediu.

De asemenea, conform documentului citat, se are in vedere reducerea cotei contributiilor sociale, in scopul stimularii mediului de afaceri si al reducerii fiscalitatii muncii, urmand sa fie efectuat un studiu de fezabilitate in acest sens.

Concluziile studiului vor fi convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, la vizita ce va avea loc in luna iunie.

C.P.

România, la coada clasamentelor în UE în privința cheltuielilor publice alocate protecției sociale, sănătății și educației
România, la coada clasamentelor în UE în privința cheltuielilor publice alocate protecției sociale, sănătății și educației
Dintre principalele funcții ale cheltuielilor publice generale din UE, protecția socială a rămas cea mai importantă în 2022, echivalentul cu 19,5% din PIB. Sănătatea și domeniul...
Preț record pentru gramul de aur. Cât a ajuns să coste metalul prețios. Și euro se apropie vertiginos de 5 lei
Preț record pentru gramul de aur. Cât a ajuns să coste metalul prețios. Și euro se apropie vertiginos de 5 lei
Gramul de aur s-a scumpit marţi cu 6,1312 lei, adică 2%, ajungând la o cotaţie de 312,9021 lei, de la 306,7709 lei, cât anunţase luni Banca Naţională a României, înregistrând din nou o...
#Ponta CAS venituri independente, #CAS venituri independente, #reducere CAS, #contributii asigurari sociale , #contributii