Dolce&Gabbana, amendata cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscala

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 14:40
2050 citiri
Dolce&Gabbana, amendata cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscala
Foto: untitled-magazine.com

Stilistii casei de moda Dolce&Gabbana, Domenico Dolce si Stefano Gabbana, au fost amendati cu 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscala.

Curtea de Apel din Milano a stabilit ca designerii au inselat statul cu aproximativ un miliard de euro, obligandu-i pe cei doi sa plateasca uriasa amenda pana cel tarziu sambata, potrivit revistei Hello!. Autoritatile italiene i-au investigat pe cei doi fondatori ai celebrei case de moda timp de mai multi ani.

Dolce si Gabbana risca sa ajunga dupa gratii (Video)

Primele acuzatii impotriva stilistilor, dar si a altor cinci parteneri ai acestora, au fost aduse in 2007, cand cele doua firme ale designerilor, Dolce&Gabbana si D&G, au fost cumparate de o alta companie de-a lor care functioneaza in Luxemburg, Gado SRL.

Autoritatile italiene sunt de parere ca firma Gado a fost infiintata special pentru a le putea permite celor doi sa "fenteze" taxele aplicate de stat companiilor foarte mari. Astfel, profiturile celor doua branduri faimoase erau impozitate in strainatate si nu in Italia, unde functionau, de fapt, Dolce&Gabbana si D&G.

Casa de moda Dolce&Gabbana, acuzata de frauda

In aprilie 2011, un judecator italian a anulat acuzatiile, considerandu-le nefondate. Insa in luna noiembrie a aceluiasi an, Curtea Suprema de Casatie din Italia a redeschis procesul impotriva stilistilor, ajungandu-se la decizia de a-i amenda cu 343 milioane de euro.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Dolce Gabbana frauda, #Dolce Gabbana amenda, #Dolce Gabbana amenda evaziune fiscala, #Dolce Gabbana evaziune fiscala, #Dolce Gabbana , #evaziune