Zeci de tone de carne de pui, confiscate de autoritati

Joi, 24 Iulie 2014, ora 12:36
2536 citiri
Zeci de tone de carne de pui, confiscate de autoritati
Foto: Wikipedia

Inspectorii antifrauda au confiscat 40 de tone de carne de pui de la o firma care facea evaziune fiscala.

Ei au identificat o societate din Piatra Neamt care a incercat evitarea platii catre bugetul de stat a TVA aferenta unui numar de 38 achizitii de carne de pui, in valoare totala de peste 2 milioane de lei, efectuate in cursul anului 2014.

Firma, o Societate cu Raspundere Limitata - Debutant (SRL-D), a fost infiintata gratuit, profitandu-se de unele prevederi legale menite sa stimuleze mediul de afaceri, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Doua tone de carne de pui stricata, oprite la vama Giurgiu

Reprezentantii societatii inregistrau in contabilitate achizitii fictive insumate la 2,8 milioane de lei in baza unor facturi emise de societati tip "fantoma", astfel ca inspectorii antifrauda fiscala au dat firma in consemn la nivel national.

La scurt timp, au identificat doua transporturi de carne de pui, totalizand 40 de tone, care urmau sa fie descarcate in Barlad.

Pentru recuperarea prejudiciului de circa un milion de lei cauzat bugetului de stat, s-a confiscat cantitatea de 40 de tone de pulpe pui, care a fost valorificata conform prevederilor legale.

C.P.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#carne pui confiscata, #carne pui evaziune fiscala, #evaziune fiscala carne , #evaziune