Impozitul minim a fost eliminat

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 18:12
6658 citiri
Impozitul minim a fost eliminat
Foto: tribuna.ro

Impozitul minim a fost eliminat, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, precizand ca decizia va fi aplicata de la 1 octombrie.

"O sa va prezint trei decizii legate de spirjinirea mediului de afaceri. Prima vizeaza eliminarea impozitului minim incepand cu 1 octombrie. Nu va mai fi platit de atunci si, tot de atunci, agentii economici vor plati impozit pe profit dupa regula generala", a declarat Emil Boc, intr-o conferinta de presa.

Premierul a anuntat si ca a fost adoptata o OUG prin care s-a decis diminuarea dobanzii pentru creantele fiscale neachitate la termien, prin care "firmele lovite de criza vor fi astfel sprijinite".

"S-a decis neinceperea executarii silite daca firma are de primit bani de la stat si reglementarea recompensarii de drept, stingerea creantelor daca ele exista", a precizat prim-ministrul.

De asemenea, Guvernul a decis si sa sprijine persoanele care investesc minimum 5 milioane de euro in Romania, dar si pe tinerii cu studii superioare care isi vor incepe o afacere in tara noastra.

"Firmele care dezvolta investitii intre 5 si 10 milioane de euro si creaza minimum 50 de locuri de munca, beneficiaza de 50% reduceri. Pentru 2010 mai avem 65 de milioane de de euro pentru firmele care genereaza afaceri in Romania si creaza locuri de munca.

Astea vor sustine cresterea economica pentru anul 2011. Sustinerea mediului de afaceri va continua. Tinerii sub 35 de ani vor primi garantii pentru dezvoltarea afacerilor. Vor beneficia de sprijin din partea statului", a cochis Boc.

"Firmele vor plati de la 1 octombrie si pana la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, iar de la 1 ianuarie 2011 impozitul va fi tintit spre domenii de evaziune fiscala", a precizat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta. La randul sau, Sebastian Vladescu a declarat in luna august, la acea data fiind ministru al Finantelor, ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#impozit minim eliminat, #decizie aplicata in octombrie , #impozit forfetar