Ziare.com

Lovitura pentru companiile care au fugit de Fisc in Insulele Cayman - numele lor, dezvaluite

de Camelia Sisea
Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 08:31

   

Lovitura pentru companiile care au fugit de Fisc in Insulele Cayman - numele lor, dezvaluite
Unul dintre cele mai importante paradisuri fiscale din lume, Insulele Cayman, va supune unui grad mai ridicat de transparenta cele cateva mii de companii si fonduri speculative cu domiciul pe tarm caraibian, intrerupand politica de confidentialitate practicata timp de mai multe decenii.

Teritoriul britanic, criticat atat de autoritati, cat si de investitori pentru ca ar favoriza activitati ilegale, fiind una dintre cele mai discrete jurisdictii financiare din lume, intentioneaza sa dezvaluie numele a mii de companii ascunse si ale directorilor lor, in cadrul unui proces de reformare, relateaza publicatia Financial Times, preluata de The Telegraph.

CIMA, autoritatea monetara a insulelor, a trimis propunerile, vazute de FT, institutiilor cu sediul in Cayman si a elaborat proiectul vizand crearea primei baze de date publica cu numele acestora, precum si cu numele celor care le conduc. In acest sens, va avea loc, pana la mijlocul lunii martie, un proces de consultare.

Insulele Cayman sunt considerate un paradis fiscal pentru multe companii care vor sa evite plata unor impozite mai mari in alte tari.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Luna trecuta, Facebook ar fi ascuns aproape un miliard de lire sterline in Insulele Cayman pentru se sustrage platii taxelor in Marea Britanie, precum si in alte tari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fentă la Fisc!

Păi, altfel cum s-ar explica averile inestimabile ale unor smecheri.

 

sa vedem cati romani cad

Si cum vor fi pedepsiti.Suna clopotele pentru udrea, videanu, berceanu si alti porrtocalii?

pentru cei interesati in acest subiect...

Ce-i interesati de cum au fost create, cum functioneaza, etc. paradisurile fiscale recommand cartea: "Treasure Islands: Dirty Money, Tax Havens and the Men Who Stole Your Cash" by Shaxson, Nicholas;

Am citit-o de 2 ori... trebuie sa ai nervii tari... bazele paridisurilor fiscale la scara globala au fost puse de Bank of England (de crezi ca vor englezii acum sa iasa din zona euro daca nu le da mana libera in continuare in lumea finantelor...?) in anii 1960-'70... Guvernul american a incercat fara success sa opreasca acest cancer... vazand ca nu poate face nimic s-au unit (if you can beat them, join them...)...Azi USA este una din cele mai mari paradisuri fiscale... Axa New York - Londra (City of London Corporation) conduce lumea finantelor iar prin ceea ce fac pe bucla de reactie controleaza systemul dupa cum vor ei in avantalul lor si in defavoarea bilioanelor de sclavi ai planetei...see "Libor rate" as an exaple....

Nu numai numele corporatziilor si CEOs!

Si actzionarii principali (peste 5% din actziuni).

 

Paradisul fiscal a fost bun

pana a ajuns in conflict cu insusi statul GB.
Pe lista englezii mai au Gibraltar, Man, Jersey... cu care dinamiteaza si sug statele lumii.
Sunt deranjati pana si ei de excrocheria asta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor