Contributiile sociale ar putea fi reduse, la jumatatea lui 2011

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 11:57
1289 citiri
Contributiile sociale ar putea fi reduse, la jumatatea lui 2011
Foto: Anunturi

Guvernul va lua in considerare, in a doua jumatate a anului viitor, posibilitatea reducerii fiscalitatii pe forta de munca, inclusiv a contributiilor sociale, potrivit reprezentantilor patronatelor.

Acestia s-au intalnit, marti seara, cu premierul Emil Boc, pentru a discuta pe tema Codului Muncii si proiectul Codului social, obtinand promisiunea ca, in urma cresterii incasarilor pentru contributiile sociale, Guvernul ar putea sa diminueze CAS pe forta de munca, care este una din cele mai mari din Europa, relateaza Ziarul Financiar.

Decizia va depinde si de cresterea veniturilor, dar si de negocierile care se vor purta cu Fondul Monetar International.

Potrivit lui Cezar Coraci, presedintele UGIR 1903, Boc a spus, in mod informal, ca s-a luat deja in discutie scaderea fiscalitatii in Romania, in negocierile cu FMI.

Aceasta a adaugat ca patronatele doresc scaderea cu 2 la suta a contributiilor sociale in 2011, daca redresarea economica va permite acest lucru.

Pe de alta parte, Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, a declarat ca patronatele pe care le reprezinta vor o reducere a fiscalitatii de la 44,6 la 40 la suta.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fiscalitate piata muncii, #reducere fiscalitate forta munca, #patronate reducere CAS , #impozit venit