Ziare.com

Supraimpozitarea averilor, dezbatuta de coalitia de guvernare

Luni, 09 August 2010, ora 11:53

   

Supraimpozitarea averilor, dezbatuta de coalitia de guvernare
Coalitia de guvernare dezbate luni proiectul initiat de UNPR cu privire la suprataxarea averilor care depasesc 450.000 de euro.

In prezent exista doua proiecte care prevad suprataxarea averilor mari, unul initiat de Ministerul de Finante iar altul depus deja la Parlament de UNPR, informeaza Antena3.

UNPR cere ca persoanele care detin averi de peste 450.000 de euro sa fie taxate cu 1% din avere pe an, iar cei care detin case sau bunuri in valoare de peste 300.000 euro ar putea plati un impozit de 0,5% din valoarea bunurilor, anual.

Initiatorii proiectului estimeaza ca aproximativ 300.000 de persoane se afla in situatia de a fi suprataxate, in medie, cu 10.000 de euro pe an.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In aceste conditii, bugetul de stat ar putea fi suplimentat in acest fel cu circa 2-3 miliarde de euro pe an, bani ce ar putea fi virati catre bugetul de pensii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Suprabir si lupta de clasa

Cred ca atat proiectul U.N.P.R. cat si P.S.D. nu este legal, dar este populist. Ar trebui sa se aiba in vedere proiectul M.J.- dl. ministru Predoiu, de supraimpozitare a averilor nejustificsate. In proiectul U.N.P.R. si P.S.D. nu se tine cont de imobilele mostenite, retrocedate sau de despagubirile prin Fondul Proprietatea. La aceste imobile sau platit si rasplatit taxe(de succesiune, procese etc). Aceast proiect obliga proprietarii -majoritatea batrani, pentru a plati impozitul aberant, sa vanda imobilele si actiunile primite la Fondul Proprietatea pe nimic actualei camarile politice. O noua nationalizare. Si noi care asteptam solutii pentru redresarea economiei, scaderea somajului, aducerea invatamantului-educatiei, sanatatii si culturii pe un fagas normal dupa 20 de ani. In Romania exista oare o clasa de mijloc infiripata?

 

foarte bine

mi se pare corecta initiativa celor de la UNPR! statul sa ia de la cei care au,si nu de la cei care abia traiesc de pe o zi pe alta!

 

impozitul pe averi=cea maio buna solutie pe vreme de criza

impozitul pe averi care depasesc 450000 de euro este cea mai buna ideea din ultima perioada! bugetul trebuie suplimentat de la cei care au si nu de la cei amarati!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor