Cele mai bune soluții pentru încălzirea terasei și a spațiilor exterioare

Advertorial
Luni, 27 Februarie 2023, ora 21:38
2953 citiri
Cele mai bune soluții pentru încălzirea terasei și a spațiilor exterioare
FOTO: Shutterstock.com

Încălzirea terasei și a spațiilor exterioare poate fi dificil de gestionat în sezoanele reci. Una dintre cele mai mari provocări este menținerea unei temperaturi confortabile, fără costuri ridicate.

Există mai multe soluții pentru încălzirea spațiilor exterioare, iar alegerea potrivită poate depinde de dimensiunea și forma terasei sau a zonei. De asemenea, contează dacă este în aer liber, parțial acoperită sau închisă. Iată 5 dintre opțiunile populare.

Încălzirea terasei și a spațiilor exterioare: 5 soluții

Ai la dispoziție atât soluții clasice, cât și tehnologii moderne de încălzire a spațiilor exterioare. Comandă încălzitoare de terasă de pe Doraly.ro, pentru a beneficia atât de confort termic în lunile răcoroase, cât și de un aspect estetic deosebit. Descoperă cele mai bune variante pentru care poți opta.

1. Încălzitoare de terasă pe GPL

Una dintre cele mai utilizate metode de încălzire a spațiilor exterioare, inclusiv a teraselor, este reprezentată de încălzitoarele cu butelii de GPL, butan sau propan, de tip umbrelă, cilindric sau piramidă. Acestea sunt ușor de folosit și pot asigura necesarul de căldură pentru o suprafață în aer liber de peste 10-12 metri pătrați, în funcție de temperaturile de afară, de locul de amplasare și de produsul achiziționat.

2. Încălzitoare și aeroterme electrice

Dacă ești în căutarea unei variante de încălzire a terasei fără degajare de miros și emisii de CO2, una dintre soluțiile la îndemână este încălzitorul electric. Acesta poate fi de tip lampă sau panou radiant, care generează o căldură uniformă, ce poate fi reglată printr-un termostat. O alternativă bună este folosirea unor aeroterme, însă trebuie să ții cont de zgomotul produs de acestea.

3. Încălzitoare cu infraroșu

Încălzitoarele electrice cu infraroșu emit raze care se transformă în căldură la contactul cu obiectele sau persoanele din jur. Acestea sunt utile chiar și când temperatura exterioară este foarte scăzută, atât pentru terase închise, cât și pentru spații deschise. De asemenea, pot fi dotate cu un termostat sau permit controlul rapid prin telecomandă.

4. Tun de căldură cu gaz

Dacă pentru terasele personale sau cele ale unui spațiu comercial sunt recomandate încălzitoarele moderne în formă de umbrelă sau piramidă, pentru încălzirea atelierelor, depozitelor, halelor sau altor suprafețe extinse ai nevoie de o soluție mai puternică. Una dintre cele mai eficiente opțiuni sunt tunurile de căldură cu un debit mare de aer, conectate la o butelie de gaz.

5. Focar sau soluții clasice de încălzire

Pentru a crea o atmosferă relaxantă și potrivită pentru socializare, poți amplasa pe o terasă deschisă sau într-un alt spațiu din grădină un focar cu lemne sau cărbune. Pentru zonele parțial sau complet închise, ai posibilitatea de a alege o soluție clasică de încălzire, precum un șemineu, un cuptor sau o sobă de teracotă.

Încălzirea terasei și a spațiilor exterioare poate fi dificilă, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Pentru a face acest lucru cât mai eficient și confortabil, poți lua în considerare soluțiile prezentate mai sus. Pentru a alege cea mai bună opțiune pentru tine, ține cont de suprafața care trebuie încălzită și de costul de achiziție comparativ cu cel pentru utilizare și mentenanță.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#incalzire terasa, #solutii incalzire exterior , #proiecte case