Microsoft, Sony si Nintendo si-au declarat razboi... virtual (Video)

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 12:00
1990 citiri
Microsoft, Sony si Nintendo si-au declarat razboi... virtual (Video)
Foto: Daylife

Vreti sa mangaiati un pui de leu, sa va simtiti ca Harry Potter sau sa faceti curse de masini 3D fara ochelari?

Microsoft, Sony si Nintendo vor sa va ajute. Toate trei companiile vor lansa sisteme inovative pentru jocurile video, pe care le-au prezentat deja in cadrul targului Electronic Entertainment Expo (E3).

Daca produsele vor iesi pe piata in configuratia demonstrata in timpul targului, intreaga industrie a jocurilor va fi revolutionata, sunt de parere analistii din domeniu.

Pentru a usura experienta unui joc video si a face aceasta forma de divertisment accesibila tuturor, cele trei mari companii au s-au intrecut in lansari. Iata-le pe cele mai importante:

Corpul devine controller

Poate cea mai importanta lansare a fost Kinect, un nou sistem al celor de la Microsoft pentru consola Xbox 360 care, initial, era denumit Natal. Ce este nou? Pentru prima data, jucatorii nu mai au nevoie de nici un dispozitiv de control, cum ar fi telecomanda.

Cu ajutorul unei camere video si al unui program de recunoastere a miscarilor, corpul jucatorului devine telecomanda. Vreti ca avatarul din joc sa alerge? Trebuie sa alergati si voi. Vreti sa sara peste un obstacol? Sariti si voi.

Pentru prezentarea Kinect, Microsoft a facut apel la celebra trupa de circ Cirque du Soleil, iar spectacolul a fost pe masura. Insa vizitatorii targului au fost cel mai impresionati de "imblanzirea" unui pui de leu, in jungla virtuala. Pur si simplu mimati in aer ca il mangaiati si doua maini vor aparea pe ecran, facand exact aceleasi miscari.

Sony si bagheta magica

Desi tonul a fost dat de consola Wii a celor de la Nintendo, Sony a mers un pas mai departe, controller-ul sau fiind mai precis, conform declaratiilor oficialilor companiei. Dispozitivul "simte" fiecare rotire si miscare a bratului, redandu-le pe ecran, iar abilitatea de a folosi combinatii de butoane ii va multumi si pe cei mai "inraiti" jucatori. Potrivit primelor informatii, dispozitivul va costa sub 100 de dolari.

3D fara ochelari

Anuntata de ceva timp, noua consola portabila Nintendo 3DS ofera exact ce voia toata lumea: imagine 3D fara sa fie nevoie de ochelarii incomozi.

Consola va avea doua ecrane, unul pentru imaginile 3D, cu o rezolutie de 800 X 240 de pixeli, si un touchscreen mai mic, de 320 X 240 pixeli. De asemenea, va fi dotata cu o camara video pe partea interioara si doua pe cea exterioara, pentru a putea face fotografii 3D.

Cel mai cunoscut joc al Nintendo, Mario, va fi disponibil in varianta 3D, in doua versiuni: Mario Kart si Paper Mario. De asemenea, alte cinci jocuri ale Nintendo au fost deja anuntate, printre care The Legend of Zelda Ocarina of Time si Steel Driver, dar si multe altele dezvoltate de alte companii, printre care Sims 3 si Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#consola jocuri 3D, #Nintendo 3D, #PlayStation lansare, #Microsoft Kinect , #3D
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
stiti ce bine mergea super-sistemul Vista inainte de a -l avea montat pe calculator? cam asa si cu noile "3D fara ochelari"!