Epson BT-100 Moverio, primii ochelari bazati pe Android (Galerie foto)

Sambata, 31 Martie 2012, ora 12:05
7870 citiri
Epson BT-100 Moverio, primii ochelari bazati pe Android (Galerie foto)
Foto: Webnews

Iata ca primii ochelari Android, sub forma modelului denumit BT-100 Moverio, sosesc de la Epson si nu de la Motorala, asa cum se astepta marea parte a publicului interesat de acest articol inedit.

Epson face asadar un prim pas in taramul magic al realitatii virtuale accesate vizual prin intermediul ochelarilor tehnologici, propunand un produs bazat pe sistemul de operare al grupului din Mountain View, relateaza Webnews.

Anticipand o curba ascendenta a cererii de dispozitive la purtator dedicate divertismentului, dar si universului business, Epson lanseaza prima generatie de "vizor multimedia" cu lentile transparente, care asigura discretie asupra continuturilor vizualizate fara a se intrerupe contactul cu mediul extern.

Epson BT-100 Moverio se bazeaza pe principiul introducerii unei imagini intre utilizator si un anumit obiect, astfel incat vizionarea sa rezulte mai fascinanta, imbogatita de o experienta unica de explorare.

Lentilele reconstruiesc de fapt imaginea unei ferestre intermediare, la nivelul careia apar informatii in masura de a inlocui ceea ce ochiul vede dincolo de ochelari, sau de a se adauga cadrului vizualizat, ca detaliu suplimentar.

Cu o pereche de ochelari si un micut controller dedicat la indemana, utilizatorul va putea beneficia de avantajele simularii unei experiente de vizionare similara celei din fata unui ecran de 320 de inch, plasandu-se la 20 de metri distanta de acesta.

Din punct de vedere al caracteristicilor, Moverio prezinta o matrice activa TFT in polisiliciu, Wi-Fi, Android 2.2, memorie interna de 4GB, cu posibilitatea suplimentarii acesteia pana la 32GB prin intermediul unui micro SD optional si baterie care asigura o autonomie de circa 6 ore.

Pretul unui astfel de accesoriu tehnologic este de circa 600 de euro, o suma importanta, care ar putea asigura succesul unui eventual dispozitiv similar creat de specialistii de la Motorola la un cost ceva mai accesibil pentru publicul interesat, subliniaza sursa.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Epson Moverio ochelarii Android, #ochelarii Epson BT100 Moverio , #android