Cativa romani au creat aplicatia ce poate pune capat cosmarului zilnic al femeilor Interviu

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:38
9916 citiri
Cativa romani au creat aplicatia ce poate pune capat cosmarului zilnic al femeilor Interviu
Foto: Facebook/Swapr

Iti urasti garderoba? Nu-ti mai plac hainele pe care le ai in dulap? Vrei sa iti cumperi multe obiecte vestimentare, dar bugetul e prea mic?

Cativa romani s-au gandit sa rezolve aceste probleme prin intermediul unei aplicatii, cu ajutorul careia utilizatorii pot face schimb de haine.

Ziare.com a stat de vorba cu echipa din spatele acestui proiect pentru a afla mai multe detalii.

Aplicatia se numeste Swapr si va putea fi descarcata incepand de saptamana viitoare din AppStore.

In plus, ea a fost premiata in cadrul competitiei regionale CEE Women Startup Competition 2015.

Credeai ca felicitarile s-au demodat? Aplicatia creata de niste romani care demonstreaza contrariul - Interviu

Cine se afla in spatele aplicatiei? Care este echipa care lucreaza la aplicatie?

Aplicatia Swapr este realizata de Andreea Mihaescu, specialist marketing, Adi Constantin, UX/UI Designer si Emil Lenard, iOS Developer. Intreaga experienta a utilizatorului este gandita de Adi, care acum se afla in Shanghai dupa ce a fost recrutat de Education First (EF Labs). Know how-ului lui international ne ajuta sa realizam cel mai bun produs si sa le garantam utilizatorilor o experienta placuta.

Care e investitia initiala? Cum ati facut rost de bani?

Cel mai placut lucru in startup-urile de software este ca nu necesita neaparat o investitie materiala initiala. Costurile nu sunt mari si implica mai mult deplasarea dintr-un oras in altul - sau dintr-o tara in alta - pentru a cunoaste persoane interesate de business-ul tau. Am investit, insa, si continuam sa investim foarte mult timp. Intregul nostru timp liber este dedicat proiectului, dar datorita dozei de entuziasm, vedem asta ca pe un privilegiu, nicidecum ca o problema.

Cum va functioneaza aplicatia? Pe ce principiu are loc schimbul de haine?

Swapr a pornit de la nevoia de a aduce o idee veche - schimbul, "trocul" de haine intre prietene sau colege - in secolul smartphone-urilor. Ne-am dat seama ca un eveniment offline de schimb de haine este oarecum depasit in contextul in care se pierde prea mult timp cu intreaga logistica, iar pe masura ce inaintam in varsta simtim nevoia sa fim cat mai eficienti in modul cum ne petrecem timpul.

Prin urmare, vrem sa le dam femeilor posibilitatea sa faca schimb de haine, adica nu numai sa gaseasca o casuta noua pentru ceea ce nu mai poarta, dar si sa aiba mereu ceva nou in dulap, fara batai de cap, fara a pierde prea mult timp si conform regulilor proprii.

Astfel, am inceput lucrul la o aplicatie mobila care le permite fetelor toate cele de mai sus - isi fac poze la ceea ce nu mai poarta, incarca pozele in aplicatie, exact cum le incarca pe o retea de socializare, si cauta prin sifonierul virtual al altor utilizatoare. Atunci cand vor sa faca schimb, trebuie doar sa dea like la o poza si asteapta ca posesoarea acelui articol vestimentar sa isi aleaga printr-un alt like ceva din garderoba lor.

Atunci cand si-au dat like reciproc, fetele pot intra pe chat si pot discuta exact cum se realizeaza schimbul. Astfel, au posibilitatea fie sa se intalneasca, avand in vedere ca aplicatia foloseste geolocalizare, fie sa isi trimita hainutele prin curier.

Deocamdata, publicul nostru e reprezentat de femeile din Romania, insa nu restrictionam aplicatia. In cazul in care un barbat doreste sa se inscrie, avand in vedere ca aplicatia este gratuita, il primim cu multa caldura si chiar ne bucuram!

Cand veti lansa aplicatia?

Lansarea in forma beta este programata pentru cea de-a doua saptamana din aprilie. Cei care doresc sa testeze aplicatia dupa lansare ne pot lasa adresa de mail daca se inscriu pe www.getswapr.com, iar noi ii vom anunta.

Cum ati descrie participarea in cadrul competiei CEE Women Startup Competition 2015?

Am obtinut locul 4 si un titlu simbolic (cel mai bun pitch). Insa ceea ce conteaza este participarea la competitie. Prin acest eveniment, impreuna cu toate celelalte antreprenoare prezente, am pus in lumina reflectoarelor piata de business din Europa Centrala si de Est, unde si femeile incep sa isi faca simtita prezenta.

Peste tot in lume acum se pune problema inchiderii diferentei apasatoare dintre barbati si femei in sfera business. Printre obiectivele competitiei din Budapesta se afla exact acest lucru, anume sustinerea mediatica a startup-urilor infiintate sau promovate de femei puternice.

Pentru Swapr, competitia a insemnat lansarea pe plan international si validarea ideii in afara granitelor.

Cum arata piata aplicatiilor mobile din tara noastra in context european?

Din experienta noastra, Romania, cu precadere Bucurestiul si Clujul, dar nu numai, devine din ce in ce mai mult o forta pe piata startup-urilor, mai ales din domeniul tehnic/IT. Asta se datoreaza volumului mare de oameni de IT pasionati si foarte bine pregatiti.

Ce sfaturi aveti pentru tinerele femei din tara noastra (si nu numai) care au o idee de aplicatie?

O idee este primul hop; conteaza foarte mult implementarea si, desi se pune foarte putin accent pe asta, echipa. In orice echipa trebuie sa fie cineva cu soft skills, o persoana cu hard skills si o alta persoana cu finantele. Atat timp cat aceste trei nevoi de business sunt acoperite, iar oamenii sunt dedicati, se pot pune bazele unei afaceri de succes.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#aplicatie schimb haine, #aplicatie Swapr, #Swapr schimb haine , #aplicatii