Un elev cu probleme la matematica a gasit solutia: A creat o aplicatie care-l ajuta la teme

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 14:45
35076 citiri
Un elev cu probleme la matematica a gasit solutia: A creat o aplicatie care-l ajuta la teme
Foto: Arhiva Ziare.com

Un elev din SUA avea probleme cu temele la matematica, asa ca a gasit o rezolvare: a facut o aplicatie care sa-l ajute cu calculele.

Amit Kalra era in primul an de liceu atunci cand si-a dat seama ca ramane in urma la aceasta materie.

Asta pentru ca avea multe de recuperat la geometrie, din cauza ca s-a mutat la alta scoala.

"Am inceput sa am probleme. Si eram pe cont propriu. Nu stiam pe nimeni din clasa mea", a marturisit tanarul, care are acum 16 ani, potrivit Business Insider.

Nu s-a lasat doborat de acest obstacol si a gandit "outside the box" si solutia nu a intarziat sa apara. Astfel, si-a zis ca o aplicatie care sa-l ajute sa-si faca temele la matematica l-ar ajuta de minune si cum nu a gasit, s-a pus pe treaba.

In mai 2015, el a inceput sa lucrez la acest proiect.

Tanarul a luat-o de la zero: a descarcat de pe Internet un ebook ce continea informatiile necesare pentru a incepe sa scrie coduri, iar apoi a pus in aplicare cunostintele astfel dobandite. Mai intai, a facut o aplicatie pentru telefon care genereaza numere aleatorii pentru loterie.

Iar dupa cateva experimente similare si 4 luni mai tarziu a iesit 6284 Calc.

Aplicatia poate rezolva probleme de algebra si geometrie, iar principiul e simplu: introduci valorile in formulele prestabilite, iar ea iti genereaza rezultatul. Poti sa primesti si toti pasii care au fost parcursi daca optezi pentru varianta premium, care costa 1,99 dolari.

"Cum ar fi ca o aplicatie sa te ajute la matematica? Cu ajutorul 6284 Calc nu vei mai avea probleme in a-ti face temele", sutine Kalra. "Utilizatorii petrec doar 5 minute pe zi pentru a introduce valorile. Si eu cred ca profesorii pot fi multumiti de asta: e mai bine decat sa nu-ti faci temele deloc", considera pustiul.

Amit Kalra a povestit ca de fiecare data cand invata ceva nou la ore, primul lucru pe care il face este sa introduce informatiile in aplicatie, iar apoi se ocupa de exercitiile primite de la profesor.

De cand a fost lansata, aplicatia a fost descarcata de 300.000 de ori. Ceea ce e impresionant, avand in vedere ca e disponibila doar in magazinul App Store, pentru iPhone-uri si iPad-uri.

Si ca tot veni vorba de asta, succesul platformei le-a atras atentia celor de la Apple, care l-au invitat pe elev sa participe la conferinta dedicata dezvoltatorilor de aplicatii din acest an.

De la pasionat de jocuri la dezvoltator de aplicatii

Kalra a descoperit ca e bun la inventat lucruri pe Internet de pe vremea cand juca Roblox, un joc multiplayer online, care le permite utilizatorilor sa exploreze o lume virtuala.

Ca in cazul multor adolescenti, parintii sai nu prea erau de acord cu acest hobby.

"Ce faci toata ziua?" - era o intrebare pe care o auzea de multe ori.

Insa el a descoperit ca Roblox permite utilizatorilor sa-si creeze propria lume virtuala. S-a pus pe citit despre treaba asta si apoi a inceput sa munceasca la proiect.

I-a luat cam sase luni sa puna bazele unei noi povesti in cadrul jocului. In Parkour City, utilizatorii puteau face tot felul de giumbuslucuri, sa sara de colo-colo, sa se urce pe pereti si sa escaladeze cladiri.

Iar lumea sa virtuala e accesata in prezent de peste un milion de utilizatori, astfel ca a devenit cea mai populara poveste din cadrul Roblox.

Planuri de viitor

Intrebat ce vrea sa faca mai departe, Kalra a raspuns ca principala sa preocupare e 6284 Calc, insa se gandeste sa incerce ceva nou. Mai ales ca aplicatia poate rezolva acum si unele probleme de fizica.

Totusi, nu crede ca va merge la facultate. "Nu cred ca universitatea ar fi benefica pentru mine, cel putin in acest moment", a spus tanarul.

Citeste si despre tanara de 24 de ani care conduce o afacere de 70.000 de dolari in timp ce calatoreste prin lume

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#elev probleme matematica aplicatie, #elev aplicatie matematica, #elev aplicatie probleme matematica, #aplicatie probleme matematica , #aplicatii