Sony preconizeaza pierderi de 1,2 miliarde de dolari, in 2011

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 12:46
1380 citiri
Sony preconizeaza pierderi de 1,2 miliarde de dolari, in 2011
Foto: netbooknews.com

Sony Corp, al doilea exportator de produse electronice al Japoniei, a preconizat o pierdere anuala de 90 de miliarde de yeni, dupa ce au taiat din targetul vanzarii de televizoare si yenul a atins o cota record.

Compania estima un profit de 60 de miliarde de yeni pe tot anul, insa aceasta suma nu mai poate fi atinsa deoarece la sfarsitul lui septembrie japonezii raportau o pierdere de 27 de miliarde de yeni, potrivit Bloomberg.

Sony nu a atins targetul anual de vanzare a televizoarelor, computerelor personale, camerelor compacte si playerele Blu-ray si DVD.

Pierderile consecutive ale Sony vin dupa ce japonezii au incercat sa-si revitalizeze vanzarile, in competitia cu Samsung si Apple. Compania si-a micsorat targetul de vanzari la 20 de milioane de unitati, de la 22 si din cauza inundatiilor din Thailanda, cele mai grave din ultimii 70 de ani, va intarzia introducerea pe piata a noilor camere NEX si Alpha, afectand astfel profitul anual cu 25 de miliarde de yeni.

"Sony are de-a face cu o situatie dificila, deoarece mediul de afaceri s-a schimbat in mod dramatic", iar nivelul de concurenta nemaintalnit pana acum, cu companiile din Coreea de Sud sau Taiwan fac lucrurile din ce in ce mai grele pentru Sony".

Valoarea actiunilor de la Sony a scazut cu 3,6%, la 1,520 de yeni. Actiunile au scazut cu 48% anul acesta, in timp ce actiunile Samsung au crescut cu 2,3% iar cele de la Apple cu 23%.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#pierderi Sony , #electronice