Gadget-uri cool care sporesc utilitatea smartphone-urilor si tabletelor

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 12:00
3602 citiri
Gadget-uri cool care sporesc utilitatea smartphone-urilor si tabletelor

Datorita aplicatiilor instalate pe ele, smartphone-urile si tabletele pot face deja o multime de lucruri de neinchipuit in urma cu cativa ani.

Doar posibilitatea de a se conecta la internet si accesul la retelele sociale nu mai multumeste demult utilizatorul de telefoane si tablete. Pentru acestia a devenit deja un standard ca un telefon sa poata fi utilizat pe post de telecomanda pentru orice device din casa, de la PC si televizor, pana la aparatul de aer conditionat, electronicele si jucariile copiilor.

In plus, smartphone-ul sau tableta trebuie sa poata comunica, WI-Fi, Bluetooth sau GPS, cu orice echipament electronic din casa, fie ca vorbim de imprimanta sau sistemul de alarma al locuintei.

Surprinzator sau nu, unele telefoane mobile au ajuns sa poata face poze la o calitate mai buna decat un DSLR, iar altele pot filma si reda 3D la acelasi nivel la care o poate face un aparat de sine statator semiprofesional.

Oricat de performante ar fi smartphone-urile si tabletele din ziua de azi, exista in continuare lucruri pe care nu le pot face singure. Spre exemplu, de pe un astfel de dispozitiv nu se pot face mixaje audio, dar un smartphone sau o tableta poate fi "creierul" unui mixer profesional de varf.

Mixer Behringer

Nemtii de la Behringer si-au propus sa creeze un mixer audio in jurul unui iPad. Terminalul Apple este atat "creierul", cat si sursa de alimentare al mixerului. Mixerul este disponibil in trei varinate: iX1642 cu 16 canale, iX2442 cu 24 de canale si iX3242 cu 32 de canale.

Akai MPC Fly

Si japonezii de la Akai s-au gandit sa transforme un iPad intr-un instrument muzical. MPC Fly este cel mai nou membru al familiei MPC Renaissance, serie relansata de curand.

StageScape

Tot un mixer este si StageScape M20d, un dock pentru terminale mobile gandit sa fie egalizator si amplificator audio.

iRig PRE

Contra sumei de aproximativ 40 de dolari va puteti cumpara iRig PRE, un dispozitiv care permite conectarea oricarui microfon profesional cu mufa XLR la un iPhone sau la un iPad.

iCade Mobile

Sunteti impatimiti ai jocurilor pe console si al telefoanelor Apple? Ei bine, iCade Mobile va transforma iPhone-ul intr-un joystick.

Sony SmartWatch

SmartWatch este capabil sa comunice cu orice dispozitiv pe care este instalat Android. Permite citirea sms-urilor, a e-mail-urilor, accesul la conturile de pe retelele sociale dar si raspunderea sau respingerea apelurilor telefonice.

HiddenRadio

Hidden Radio & BlueTooth Speaker from HiddenRadio on Vimeo.

De departe, unul dintre cele mai interesante accesorii pentru un terminal mobil este acest "Hidden Radio & BlueTooth Speaker", dispozitiv care isi poate gasi utilitatea si ca stativ pentru o tableta.

iConvert Scanner

Nu in ultimul rand, iConvert este un dock pentru iPad cu rol de Scanner. Gadgetul nu este deloc ieftin daca ne gandim ca putem cumpara un multifunctional contra sumei de 150 de dolari.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#gadget smartphone, #gadget tablete, #mixer audio, #scanner, #radio bluetooth, #joystick consola jocuri, #Sony SmartWatch , #gadget