Milioane de parole au fost furate. Cum eviti sa fii si tu o victima

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 10:00
5574 citiri
Milioane de parole au fost furate. Cum eviti sa fii si tu o victima

Infractorii cibernetici sunt experti in a-i face pe oameni sa descarce software periculos care sa le confere acces la date personale si parole.

Exista insa cateva masuri simple, recomandate de CNN, pe care le poti aplica pentru a evita sa cazi in capcana hackerilor:

Evita link-urile suspecte

Verifica unde duce un link inainte de a da click pe el. Mentine cursorul mouse-ului pe link-ul pe care doresti sa-l accesezi si uita-te unde duce adresa. Daca ar trebui sa duca la "Music.com", dar duce in schimb la "x78vyt.net", este un link suspect.

Nu vizita site-uri care nu inspira incredere

Site-urile pentru adulti sunt cunoscute ca veritabile paradisuri pentru virusi informatici.

Nu te lasa pacalit de schemele de tip phishing

Desi cei mai multi utilizatori de Internet au invatat deja sa ignore scheme "clasice" precum scrisorile nigeriene, in prezent sunt utilizate trucuri moderne si mult mai variate.

Hackerii pretind ca suna din partea bancii, a furnizorului de serviciu de email sau a site-urilor de social-media. Insa banca nu-ti va cere sa-ti resetezi parola prin intermediul email-ului. Iar amenintarile de tipul "trebuie sa iti inchizi contul" sunt foarte putin credibile.

Nu descarca fisiere din surse necunoscute

Practic, atunci cand descarci un fisier de pe Internet accepti un pachet nedesfacut. Asadar, alege doar site-urile in care ai incredere.

Foloseste parole diferite

Nu folosesti aceeasi cheie pentru usa de la casa in care locuiesti, masina sau birou. O parola unica nu ar trebui sa permita acces universal la informatiile tale personale.

Oricine risca sa cada victima hackerilor la un moment dat. Utilizand parole diferite pentru site-uri diferite, poti limita eventualele pagube.

Au fost furate milioane de parole de pe Facebook, Yahoo si Twitter: 123456 - cea mai frecventa alegere

Peste doua milioane de parole pentru conturi de pe Facebook, Yahoo, Twitter, LinkedIn si Google au fost furate si postate online, au descoperit recent cercetatorii din domeniul securitatii cibernetice.

Ai cont de Facebook sau de Twitter? De ce trebuie sa iti schimbi parola

Dintre acestea, cea mai folosita parola este "123456", urmata de "123456789" si de "1234". La fel de neinspirati, numerosi utilizatori si-au protejat conturile cu "password" si chiar cu "1".

Protectie sau invitatie? Topul celor mai proaste 25 de parole folosite des

Microsoft a lansat o aplicatie care ii ajuta pe utilizatorii de Internet sa afle cat de sigure sunt parolele lor.

Aplicatia care te ajuta sa afli daca esti "victima sigura" pentru hackeri

Aceasta poate fi incercata pe Telepathwords

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#parole Facebook furate, #protejare cont internet, #parole sigure, #parole hackeri, #cont Yahoo spart , #hacker