Un scandal ne-a reamintit cat de vulnerabili suntem. Cele mai rasunatoare atacuri cibernetice

Duminica, 23 August 2015, ora 08:25
5114 citiri
Un scandal ne-a reamintit cat de vulnerabili suntem. Cele mai rasunatoare atacuri cibernetice

Scandalul in care este implicat site-ul de intalniri extraconjugale Ashley Madison ne reaminteste cat de fragil este "gardul" care ne protejeaza viata intima pe Internet, demonstrand inca o data cu cata usurinta pot fi obtinute informatii pe care le consideram confidentiale.

Site-ul a fost spart de hackeri, iar datele a peste 32 milioane de utilizatori au fost publicate online.

Utilizatorii unui site pentru amanti, expusi pe Net. Tu stii sa te protejezi?

Atacul cibernetic de la Ashley Madison este doar cel mai recent de acest fel. De la inceputul anilor 2000, numeroase companii private, institutii academice si agentii guvernamentale de pe tot cuprinsul globului au fost atacate de hackeri.

"Cei mai multi oameni nu au habar cat de vulnerabili suntem", avertizeaza Rick Holland, analist privind probleme de securitate.

Huffington Post a realizat o lista cu unele dintre cele mai rasunatoare cazuri de scurgeri de date care au avut loc de-a lungul timpului.

Home Depot (2014) - 56 milioane de date

Retailerul american Home Depot a recunoscut in septembrie 2014 ca hackerii au reusit sa sparga sistemul companiei, fiind compromise 56 de milioane de carduri de debit si de credit.

Target (2013) - 70 de milioane de date

Hackerii au avut acces la sistemul caselor de marcat al retelei americane de hypermarketuri Target pentru aproape o luna. Au fost afectati 70 de milioane de clienti.

JP Morgan Chase (2014) - 76 de milioane de date

Cea mai mare banca din SUA a fost victima unui atac cibernetic de mare amploare in timpul verii anului 2014. Au fost compromise datele a 76 de milioane de clienti persoane fizice si a 7 milioane de companii mici.

Sony PlayStation Network (2011) - 77 de milioane de date

Sony si-a avertizat clientii ca hackerii au furat informatii personale din 77 de milioane de conturi de utilizator de pe serviciul de jocuri online PlayStation Network (PSN). Compania a inchis temporar PSN.

Anthem (2015) - 80 de milioane de date

In ianuarie 2015, hackerii au atacat compania americana de asigurari de sanatate si au sustras informatii extrem de sensibile, fiind afectati 80 de milioane de clienti.

TJX (2003) - 94 de milioane de date

Reprezentantii companiei parinte a unor magazine precum T.J. Max si Marshalls au declarat in 2007 ca hackerii au compromis 94 de milioane de conturi ale clientilor. Anterior au afirmat ca peste 45 de milioane numere de carduri de credit si de debit au fost afectate inca din 2003.

Heartland (2006-2008) - 130 de milioane de date

Atacul asupra Heartland Payment Systems, una dintre cele mai mari companii de procesare de plati din lume, a durat de la sfarsitul anului 2006 pana la inceputul anului 2008, hackerii reusind sa obtina mai mult de 130 de milioane de numere de carduri de credit si de debit.

eBay (2014) - 145 de milioane de date

Compania de comert electronic le-a cerut clientilor, in mai 2014, sa isi schimbe parolele, dupa ce gigantul american a suferit un atac cibernetic de proportii, in urma caruia au fost expuse numele adresele, datele de nastere si parolele a 148 de milioane de utilizatori.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#hackeri site amanti, #atacuri cibernetice , #hacker
Comentarii