Inca 300 de hotspoturi cu internet gratis, instalate anul acesta

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 18:14
1443 citiri
Inca 300 de hotspoturi cu internet gratis, instalate anul acesta
Foto: Arhiva

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat miercuri ca va aduce in 2010, in zonele publice, inca 300 de hotspoturi care vor fi distribuite pe intreg teritoriul tarii.

Masura este menita sa continue procesul de tranzitie la o societate informationala, moderna, bazata pe cresterea continua a numarului de zone cu acces liber la Internet, informeaza un comunicat al MCSI remis Ziare.com.

Scopul proiectului este extinderea gradului de acces la serviciile de banda larga si accesarea gratuita de catre cat mai multi utilizatori a informatiilor de care eu nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacitati wireless: laptop, PDA sau desktop echipat cu o placa de retea WiFi sau cu un card PCMCIA de retea WIFI.

In anul 2009, a fost lansata procedura pentru instalarea in prima faza a altor 11 hotspot-uri. Acestea au fost instalate de catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A in urmatoarele municipii: Botosani, Brasov, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Suceava, Targoviste si Targu Mures .

A urmat instalarea de catre Romtelecom a inca 200 de hotspoturi in 32 de judete ale tarii, instalare realizata pana la sfarsitul lui 2009.

Astfel, anul trecut au fost instalate in total 211 hotspoturi, dintre care 75 la interior - in primarii, aule, biblioteci - si 136 la exterior (parcuri, centre istorice, pasaje pietonale), investitia fiind de 590.000 de lei fara TVA. Pentru cele 211 hotspoturi, MCSI va asigura fluxul de Internet pana la sfarsitul lui 2010, cu posibilitatea de prelungire pe doi ani. In judetul

Pentru urmatoarele 300 de hotspoturi care vor fi instalate in 2010 se estimeaza o investitie de 923.000 de lei fara TVA, fluxul de internet fiind asigurat de catre MCSI timp de un an de zile.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#2010 instala Romania hotspoturi, #300 de hotspoturi instalate , #internet