Romanii, ispititi sa renunte la cablu TV - filmele se muta pe Internet

Sambata, 12 Martie 2011, ora 10:04
3355 citiri
Romanii, ispititi sa renunte la cablu TV - filmele se muta pe Internet
Foto: webworks.ro

Tot mai multe portaluri se bat sa-i atraga pe romani sa vizioneze filme online contra cost. Este vorba de Muvix.ro, mediadirect.ro, si mai nou, dolcetv.ro.

Cei interesati trebuie sa stie ca pot inchiria cele mai noi productii cinematografice cu preturi ce pornesc de la cativa eurocenti si ajung la aproape 2 euro.

In plus, serviciile online permit vizualizarea si de emisiuni TV sau chiar competitii sportive.

Romtelecom a lansat, in aceasta saptamana, portalul dolcetv.ro, in al carui portofoliu se gasesc 15 din cele mai urmarite canale TV romanesti atat cele de stiri cai si cele de divertisment, potrivit Romania Libera.

Acestea pot fi vizionate, deocamdata, gratuit. Insa in ceea ce priveste filmele, inchirierea unei pelicule costa intre 65 eurocenti si 1,9 euro. Filmele le puteti viziona in browser si aveti nevoie de o conexiune la Internet destul de rapida.

Continutul de pe dolcetv.ro poate fi vizionat numai pe teritoriul Romaniei.

Se stie deja ca numarul romanilor care descarca filme de pe Internet, ilegal, este destul de mare, asa ca intrebarea care se pune este daca aceste site-uri au vreun rost. Insa oficialii Romtelecom spun ca romanii sunt pregatiti, chiar si in aceste conditii, sa plateasca o taxa minima pentru filme online, insa importanta este calitatea acestora.

Intrebati cum ar putea fi romanii sa renunte la download-ul ilegal de filme de pe Internet, oficialii Romtelecom nu au dat o solutie clara, insa au subliniat ca acest lucru ar putea incepe cu oferirea de alternative, dar nu foarte scumpe.

Primul serviciu care a permis utilizatorilor sa vizioneze filme pe Internet, contracost si legal, a fost muvix.ro lansat, in decembrie 2009, de divizia online a grupului MediaPro.

Cand vine vorba de tarife nu exista diferente foarte mari intre cele trei site-uri.

Spre exemplu la Muvix.ro se pot inchiria filme la preturi cuprinse intre 1,50 si 2,50 euro, pentru 24 de ore. La Mediadirect.ro tarifele pornesc de la 1,10 si ajung pana la 2,85 euro/film, iar la Dolcetv.ro - intre 0,65 si 1,85 euro/film.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#filme internet cablu, #portaluri filme online , #internet