Schimbi computerul vechi? Distruge-i hard-ul!

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 12:38
5727 citiri
Schimbi computerul vechi? Distruge-i hard-ul!
Foto: Daily Mail

Traim intr-o era dominata de calculatoare si de un flux mare de informatii, care ne planifica viata.

Cu atatea date si combinatii binare, care includ poze, documente personale, conturi si carduri de credit, trebuie sa fim foarte atenti la pericolele la care ne expunem computerul, informeaza Daily Mail.

Auzim de multe cazuri, in care oamenii isi uita laptop-urile sau memory stick-urile in tren sau autobuz, dupa care "infractorii digitali" se folosesc de acestea, pentru a compromite persoana respectiva. Totusi, putini oameni realizeaza cat de mare ste acest pericol si efectele acestor fapte.

Este foarte usor, pentru acesti hackeri, sa utilizeze datele sterse, din computer si sa le foloseasca impotriva proprietarului. Numarul infractiunilor informatice a crescut, in ultima perioada, dezvoltand o adevarata industrie a hackerilor.

Date personale, parole ale cartilor de credit, adrese sau contrui bancare se fura, cu ajutorul informatiei de pe computere. Pentru hackeri, subtilizarea acestora a ajuns sa fie o operatie de rutina.

"Multe persoane cumpara computere second-hand si le vand infractorilor din Nigeria, care colecteaza date personale de pe hard disck-uri", a declarat Steve Whithead, expert in distrugerea datelor de pe computer.

Numai luna aceasta, 22.000 de date, considerate distruse, au fost recuperate, din computerele cumparate de pe eBay. "Infractorii digitali", recupereaza zilnic, date personale, de pe computerele care le achizitioneaza. Prin aceste metode, hackerii acumuleaza conturi si parolele cartilor de credit, iar fostii proprietari se pot trezi ca nu mai au nici un ban, in banca.

Folosind aceste metode, "infractorii digitali" pot recupera poze sau documente, compromitatoare, pentru a santaja anumite persoane. De exemplu, daca ai avut, pe hard disk-ul vechi un jurnal, in care ai scris cele mai picante intamplari, acesta poate fi folosit impotriva ta, iar hackerii te pot santaja, pentru ca acesta sa nu fie publicat pe Internet.

Metoda toprului, simpla si eficienta

Pentru a sterge, eficient, aceste date, persoanele trebuie sa apeleze la programe speciale, care nu costa mai mult de 30 de euro. Securitatea computer-ului, care a devenit un martor al vietii noastre si un prieten, care uneori poate divulga anumite secrete, este absolut esentiala, in aceasta era digitala.

Daca nu vreti sa apelati la aceste programe speciale, puteti apela la o metoda mult mai primitiva, dar eficienta, metoda toporului. Foarte simplu de folosit, aceasta operatiune este si foarte eficienta. Luati toporul si distrugeti fiecare componenta a calculatorului, pentru a fi sigur ca nimeni, nu o sa va foloseasca datele personale, pe care le-ati stocat vreodata in PC. Insistati asupra hard disk-ului!

In aceeasi maniera, hard-disk-ul computer-ului dumneavoastra poate fi distrus prin aruncarea in foc, sau in apa, sau pur si simplu aruncati-l sub senilele unui tanc. In acest fel, nu va veti trezi fara bani in banca si nu veti primi amenintari de la vreun hacker insetat de castiguri ilegale.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#date computer, #hard disk distrus, #infractor digital , #internet