YouTube trimite zece producatori amatori de film la Festivalul de la Venetia

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 16:18
2398 citiri
YouTube trimite zece producatori amatori de film la Festivalul de la Venetia
Foto:ibnlive.com

Youtube va lansa un festival de film care se va desfasura online, zece dintre finalisti avand oportunitatea de a-si prezenta productiile la Festivalul de Film de la Venetia.

Compania detinuta de Google a anuntat ca festivalul pe care il organizeaza primeste filme de scurt-metraj cu durata de pana la 15 minute, in perioada 2 februarie - 31 martie, noteaza Telegraph.

In acelasi timp, 50 de semifinalisti vor fi alesi de compania de productie a fratilor Ridley si Tony Scott, Scott Free Productions.

Cele 50 de filme din semifinala vor alcatui un canal pe Youtube, la www.YouTube.com/yourfilmfestival.

Cei zece finalisti vor zbura la Venetia, la al 69-lea Festival de Film ce se disputa anual, iar filmele lor vor fi proiectate in luna august.

Ridley Scott va conduce juriul care va desemna castigatorul, acesta urmand sa primeasca 500.000 de dolari de la YouTube, pentru a produce un film impreuna cu Scott Free.

"Prin intermediul acestui program, YouTube va da producatorilor de film oportunitatea ca lucrarile lor sa fie vazute de o audienta vasta, sa-si proiecteze filmul la Festivalul de Film de la Venetia si sa fie recompensati intr-o maniera care le poate schimba cariera", a declarat Robert Kyncl, un oficial al YouTube.

Anul trecut, YouTube a lansat filmul "Life in a Day", care a fost coprodus de fratii Scott.

Documentarul era realizat din videoclipurile utilizatorilor YouTube, lipite laolalta.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#YouTube festival de film, #YouTube film Venetia, #Festival Film Venetia YouTube , #internet