Doi fosti olimpici romani revolutioneaza cautarea video pe Internet

Marti, 03 August 2010, ora 14:41
6340 citiri
Doi fosti olimpici romani revolutioneaza cautarea video pe Internet

Doi romani vor sa revolutioneze cautarea video pe Internet. Cei doi fosti olimpici nationali la informatica au creat o aplicatie web unica in Europa, cu functii de motor de cautare, care aduna si organizeaza continutul video de pe mii de website-uri.

TV-Links, aplicatia conceputa de Adrian Constantin (23 de ani) si Cosmin Matei (24 de ani), a starnit interesul unor publicatii internationale prestigioase, precum Techcrunch, Yahoo Finance sau Forbes, informeaza Money.ro .

Intr-un interviu acordat pentru sursa citata, Adrian Constantin a declarat ca prin serviciile oferite pana in prezent, firma InteraktMedia, care detine TV-Links, a reusit sa atraga 100 de milioane de utilizatori din intreaga lume, fiind singura companie europeana care dezvolta un sistem de cautare video.

TVLinks, care s-a lansat in iulie, ajuta utilizatorii sa gaseasca orice tip de serial, clip, trailer, care e disponibil in mod legal pe Internet. Principala functionalitate a sistemului dezvoltat de cei doi este aceea de catalogare a filmelor si serialelor.

Catalogul TV-Links ofera, pentru fiecare titlu indexat, informatii despre continutul video, descriere, premii, top vizionari, actori, stiri, comentarii.

TVLinks scaneaza in prezent peste 2.000 de website-uri si furnizori de conctinut. Principala sursa de venit a TVLinks este "display advertising", dupa modelul de business imdb.com, care are afaceri de 100 milioane de dolari doar din acest tip de publicitate. Compania este in discutii si urmareste lansarea de aplicatii compatibile Google TV si Yahoo Conected TV.

In ultima luna, potrivit statisticilor Google Analytics, peste trei milioane de utilizatori au folosit serviciile celor doi tineri programatori.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#TV Links, #cautare video Internet, #cautare filme Internet , #servicii internet