Apare telefonul fara baterie?

Joi, 28 Februarie 2013, ora 12:07
2883 citiri
Apare telefonul fara baterie?
Foto: master-instruments.com.au

Telefoanele devin din ce in ce mai inteligente si performante, insa o alta provocare sta acum in fata oamenilor de stiinta: smartphone-ul fara baterie sau cel putin cu o baterie mai performanta.

Problema pusa de evolutia telefoanelor este aceea ca bateria se consuma prea repede din cauza folosirii intense a acestor dispozitive. Conform inquisitr.com, cercetatorii lucreaza acum la aceasta problema, incercand sa gaseasca solutii.

De fapt, telefoanele ar putea avea anumite celule care stocheaza energia, ele necesitand foarte rar inlocuirea.

Specialistii sunt constienti de faptul ca tehnologia a luat un avans prea mare fata de bateriile disponibile, acestea nefacand fata cererii intense de energie. Oamenii se plang tot mai mult din aceasta cauza, iar presiunea asupra specialistilor este tot mai mare. Ei ne asigura ca viitorul va aduce o rezolvare a acestei probleme.

Solutiile exista totusi si acum, dar ele sunt insuficiente. In aeroporturi, oamenii au la dispozitie puncte in care isi pot incarca telefonul in schimbul unei sume de bani. Problemele sunt create de conexiunea la Internet, caci un semnal slab necesita un consum mai mare al bateriei.

Malik Saaadi, analist de la compania Telecoms & Media, spune ca tehnologia in ce priveste bateriile a ramas la fel ca in 2003. El este de parere ca telefoanele au nevoie de o alta solutie de alimentare, dar alternativele de acum sunt prea scumpe.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#durata viata bateriesmartphone, #smarphone fara baterie , #smartphone