Smartphone performant, comparabil cu Samsung Galaxy S5, dar de 3 ori mai ieftin (Video)

Marti, 29 Iulie 2014, ora 07:31
10713 citiri
Smartphone performant, comparabil cu Samsung Galaxy S5, dar de 3 ori mai ieftin (Video)
Foto: YouTube

Lupta de pe piata telefoanelor mobile este una acerba, iar producatorii incearca sa realizeze smartphone-uri cu performante cat mai ridicate.

O lansare surpriza capteaza atentia utilizatorilor: smartphone-ul Xiaomi Mi 3 din gama high-end vine cu caracteristici asemanatoare modelului Samsung Galaxy S5, dar cu un pret foarte mic fata de acesta.

In ciuda faptului ca a fost lansat in urma cu doar cateva luni, Samsung Galaxy S5 nu a reusit sa impresioneze in totalitate consumatorii, vanzarile fiind sub nivelul anticipat, potrivit Yahoo News.

Va prezentam o comparatie intre specificatiile celor doua smartphone-uri, Samsung Galaxy S5 si Xiaomi Mi 3.

Design

Daca la modelul Xiaomi Mi 3, carcasa pare una metalica, totusi utilizatorii isi vor dea seama ca ea este din material plastic, dar cu un finisaj remarcabil. Mi 3 este robust datorita corpului sau solid din aluminiu.

Samsung nu a reusit sa-si impresioneza fanii prin folosirea aceleasi carcase de plastic si la modelul high-end Galaxy S5.

Ecran

Samsung a dotat Galaxy S5 cu unul dintre cele mai bune hardware-uri de pe piata. Are un ecran de 5,1 inchi Super AMOLED cu o rezolutie de 1080 x 1920 pixeli. Display-ul genereaza o densitate a pixelilor de 432 ppi, ceea ce inseamna ca utilizatorii se pot astepta la o experienta vizuala uimitoare.

Cu toate acestea, noul Xiaomi Mi 3 depaseste Galaxy S5, venind cu o densitate mai mare, de 441 ppi, pe un ecran de 5 inchi.

Hardware

Ambele telefoane mobile folosesc procesoare de top. Samsung Galaxy S5 dispune de procesorul Qualcomm Snapdragon 801 Quad-core de 2,5 GHz Krait 400 CPU si Adreno 330 GPU.

Mi 3 foloseste Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core de 2,3 GHz Krait 400 si Adreno 330 GPU.

Ambele smartphone-uri au 2 GB de RAM. Mi 3 vine cu o memorie mai mare de 64 de GB, S5 ofera doua variante de 16 GB si 32 GB.

Camera foto

Camera foto la Samsung S5 este mai puternica, avand 16 megapixeli, fata de cea de 13 megapixeli la Xiaomi Mi 3. La ambele modele camera frontala este de 2 megapixeli.

Software

Xiaomi Mi 3 are un avantaj in acest domeniu, cu MiUI ROM, care este bazat pe Android 4.4.2 KitKat. Sistemul ofera utilizatorilor simplitatea de la iOS si puterea si flexibilitatea de la Android.

Concluzie

In timp ce Samsung Galaxy S5 ofera specificatii superioare in mai multe domenii, inclusiv al prelucrarii si al imaginii, totusi Xiaomi Mi 3 vine cu un argument solid: este de trei ori mai ieftin.

Daca utilizatorii cauta un smartphone care sa aiba cele mai bune specificatii si performante ale imaginii, atunci cea mai buna varianta este Galaxy S5.

Daca bugetul nu va permite achizitionarea unui smartphone scump, dar doriti totusi unul cu performate remarcabile la un pret redus, atunci Xiaomi Mi 3 este o oferta foarte buna.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#caracteristici smartphone Xiaomi M3, #comparatie Galaxy S5 Xiaomi, #smartphone ieftin Xiaomi Mi3 , #smartphone