De ce intra romanii pe Internet?

Sambata, 08 Mai 2010, ora 19:45
1946 citiri
De ce intra romanii pe Internet?

Conform site-ului Internet World Stats, numarul celor care se declara romani cand navigheaza pe web a depasit recent 11 milioane, cei mai multi fiind tineri care acceseaza retelele de socializare.

Conform unui studiu efectuat de organizatia "Salvati copiii", citat de Adevarul, aproximativ 92% din tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 22 ani din Romania socializeaza pe Internet.

Intrebati ce fac dupa ce intra in retea, internautii spun ca citesc presa (12%), discuta pe Messenger sau lasa un mesaj pe Twitter, intra pe Hi5 si Facebook (12%) sau citesc si scriu informatii pe bloguri (11%).

19% din tinerii patriei joaca diferite jocuri online, citesc benzi desenate sau urmaresc seriale de desene animate si isi petrec mai bine de sase ore pe zi in fata calculatorului doar ca sa-si omoare timpul.

Un procent din acestia se folosesc de Internet pentru alte activitati: la inceputul lunii aprilie, locuintele a peste 100 de tineri romani au fost perchezitionate de trupele speciale. Procurorii de la Crima Organizata au retinut zeci de adolescenti pentru ca organizasera o retea de vanzari virtuale frauduloase si "au facut rost" de peste 800.000 de dolari.

Cei pacaliti au fost, in marea lor majoritate, cetateni americani, dar printre victime se numara si canadieni, neozeelandezi, suedezi, danezi, spanioli, germani si elvetieni.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#romani internet, #romani acces internet , #stiri it-c