Renuntarea la TouchPad, lovitura de piata a HP

Marti, 23 August 2011, ora 14:39
1601 citiri
Renuntarea la TouchPad, lovitura de piata a HP
HP TouchPad

Pretul incredibil de mic la care s-au vandut tableta TouchPad de la HP (99 de dolari) ar putea avea un efect de domino pe piata de profil, avertizeaza unii analisti.

Fenomenul are doua consecinte pe piata: in primul rand va forta celeltalte companii sa micsoreze pretul propriilor produse, iar in al doilea rand va impulsiona cererea de tablete, in conditiile in care costul redus inseamna interes crescut din partea cumparatorilor.

Dumping in toata regula?

Dupa ce a reusit sa "scape" de o parte din stocurile de TouchPad vanzandu-le la preturi cuprinse intre 99 de dolari si 145 de dolari, HP anunta ca va continua aceasta politica de piata, pe care nu putini concurenti o condamna.

Va suplimenta stocurile de tablete PC produse de companie si - surpriza! - va aplica aceeasi strategie si in cazul terminalelor Palm Pre3, potrivit CNN.

Reducerea de pret pentru telefoanele Palm Pre3 va fi si ea socanta pentru competitori, care nu mai pot face acum decat sa se roage ca stocurile de mobile Palm sa se epuizeze rapid.

Citeste mai multe despre Renuntarea la TouchPad, lovitura de piata a HP pe Hit.ro

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#HP TouchPad, #tableta reducere , #tableta