Raspunsul lui Merkel: Sunt sau nu germanii spionati de americani

Marti, 13 August 2013, ora 11:41
1423 citiri
Raspunsul lui Merkel: Sunt sau nu germanii spionati de americani
Foto: Reuters

Guvernul cancelarului Angela Merkel asigura ca temerile privind spionarea germanilor de catre Statele Unite sunt nefondate, incercand astfel sa puna capat unei controverse care incinge spiritele inainte de alegerile legislative ce vor avea lor luna viitoare.

Informatiile aparute in presa germana in legatura cu operatiunile de spionaj electronic desfasurate de Agentia Nationala pentru Securitate (NSA) din SUA i-au infuriat pe germani, scrie Reuters.

Ronald Pofalla, insarcinat cu serviciile germane de informatii, a declarat ca discutiile avute saptamana trecuta cu oficialii de la Washington si Londra au clarificat lucrurile.

"NSA si serviciul britanic de informatii ne-au asigurat ca respecta legea germana in Germania, asa cum fac si serviciile de informatii din Germania", a spus Pofalla.

USA Today: Dezvaluirile NSA amintesc de Romania din perioada Razboiului Rece

In iunie, SUA au confirmat existenta unui sistem de monitorizare a populatiei numit PRISM, in urma dezvaluirilor facute de fostul analist NSA Edward Snowden. Ulterior, s-a aflat ca si serviciile de informatii din Marea Britanie derulau un program similar. Presa a scris ca agentii germani ar colabora cu cei americani si britanici.

Pofalla a adaugat ca NSA s-a oferit sa incheie cu Germania o intelegere care sa interzica spionajul intre cele doua, propunere ce va fi analizata.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Merkel spionare germani, #NSA Germania, #spion, #guverne spionare populatie , #tehnologie