Top 10 cele mai frecvente proiecte de supraveghere video

Luni, 07 Iulie 2014, ora 08:01
13093 citiri
Top 10 cele mai frecvente proiecte de supraveghere video

Pornind de la solicitarile pentru anumite proiecte de supraveghere video, am decis sa realizam un top al celor mai dese probleme cu care clientii ne abordeaza si sa oferim cate o solutie de ansamblu pentru fiecare situatie.

Solutiile pe larg si lamuriri suplimentare vor fi postate pe blogul Supraveghere24.ro.

Numarul 10

Vreau o camera ascunsa. Ce imi recomandati?

Pentru cei ce urmaresc un scop anume in urma unei banuieli, camera ascunsa poate fi solutia ideala. Camerele ascunse functioneaza exact ca o camera normala, dar sunt de dimensiuni reduse, unele cat unghia degetului mare. Au aceleasi mufe de date si alimentare si se conecteaza la o unitate de stocare tip DVR.

Din cauza dimensiunilor reduse, nu se poate discuta de iluminator IR pentru aceste camere, insa exista modele cu functionare in lumina foarte scazuta. Pot fi instalate in diverse obiecte si locuri ascunse, iar unele vin deja mascate ca senzori de fum (ex: Sony Effio, 700TVL), detectori de miscare, ceasuri de perete etc. Un model pe care vi-l recomandam este camera ascunsa Sony Micro MTX 650 TVL.

Numarul 9

Vreau sa vad ce face copilul meu, bona, menajera cand nu sunt acasa.

Pentru o monitorizare de la distanta prin Internet, fara inregistrarea informatiilor, ci doar cu acces direct si live oricand si de oriunde, de pe telefon sau laptop, aveti nevoie de un echipament accesibil ca pret, usor de instalat si configurat si cu cat mai putine batai de cap. Va sugeram doua modele de camere cu o instalare foarte usoara, imagini de calitate HD, una wireless - Camera Compact A-MTK AM2132M, cealalta cu legatura pe fir - A-MTK AM21COD.

Numarul 8

Vreau camere video cu inregistrare audio. Care este cea mai buna solutie?

Pentru cei ce au nevoie de un plus de informatie pe langa imagini, exista varianta camerelor de supraveghere cu microfon. Acolo unde este necesar, imaginile cuplate cu audio pot oferi plusul de informatie de care aveti nevoie. Exista cateva variante:

-camera digitala IP cu microfon integrat

-camera clasica analogic cu microfon integrat

-microfon separat de camera si cuplat pe unitatea de inregistrare DVR.

Numarul 7

Inregistrare video pentru accesul persoanelor si autoturismelor

O camera capabila sa surprinda imagini cu autoturisme in miscare trebuie sa aiba o viteza mai mare de captura decat in cazul obiectelor statice, iar pentru recunoasterea numerelor de inmatriculare si a fetelor oamenilor este nevoie de detaliul potrivit. Iata o inregistrare de la o solutie de supraveghere de acest gen:

Numarul 6

Vreau un sistem cu camere de supraveghere wireless

Sistemele wireless sunt usor de instalat, dar nu sunt intotdeauna cele mai eficiente. Unele nu sunt nici macar functionale, din cauza problemelor de semnal. Pentru ca un sistem wireless sa fie eficient, ar trebui sa fie in primul rand montat la interior, iar acolo distantele si obstacolele pe care trebuie sa le parcurga semnalul de la camera si pana la receptor sa nu fie prea mari.

Incercati sa limitati numarul de pereti despartitori intre camera wireless si router-ul wireless la un singur perete (ideal sa nu fie de beton).

Numarul 5

Am masina parcata in fata casei/blocului si vreau sa o monitorizez

Pentru monitorizarea de autoturisme parcate este foarte important sa gandim solutia incepand de la distanta la care se afla autoturismul fata de locul unde montam camera. Fie ca este o locuinta la bloc sau la casa, luam in considerare urmatoarele lucruri:

-ce nivel de calitate dorim sa urmarim in jurul masinii? Monitorizare generala de ansamblu sau cu detalii de tip recunoastere faciala si numar inmatriculare?

-gasirea pozitiei optime de instalare a camerei. Un loc la o inaltime suficient de mare pentru a nu fi accesibila camera oricui, cu vedere buna catre autoturism. (peste 3 metri este indicat).

-masurarea aproximativa a distantei in linie dreapta de la camera pana la autoturism.

-sa ne asiguram ca nimic nu obstructioneaza vederea camerei spre masina (copaci, alte imobile, alte autoturisme.

-identificarea tipului de iluminat prezent pe timp de noapte (bezna totala/iluminat ambiental decent/iluminat foarte bun).

-alegerea modelului de camera potrivit (lentila, rezolutie etc).

Iata o solutie de monitorizare parcare cu o calitate decenta, la un pret scazut.

Numarul 4

Am nevoie de imagini foarte bune pe timp de noapte

Pentru a avea imagini bune pe timp de noapte avem nevoie de o sursa de lumina. Exista trei solutii de iluminat pentru camerele video:

-cu proiector de lumina normala. O solutie in general mai ieftina initial, dar cu un consum mult mai mare de curent.

-cu proiector IR. Proiectoarele infrarosu eficiente sunt mai scumpe, dar isi recupereaza investitia prin consumul foarte redus de curent electric.

-o solutie combinata intre cele doua de mai sus. O camera cu infrarosu integrat va beneficia foarte mult de orice alta sursa de iluminat din zona in care este montata.

Numarul 3

Sistem de supraveghere pentru un bar, un magazin, un atelier.

Majoritatea afacerilor de dimensiuni mici beneficiaza enorm de pe urma unui sistem de monitorizare video potrivit. Este important sa "nimerim" exact nivelul de calitate de care aveti nevoie si pretul cel mai mic cu care sa putem atinge acest nivel. Pentru astfel de locatii vorbim de distante de pana la 15 metri lungime, cu unghiuri largi si cu o acoperire cat mai buna a angajatilor, a zonei de lucru, a zonei de depozitare si a persoanelor care tranziteaza zona.

Am alcatuit un pachet special de supraveghere video compus din camere de exterior si/sau interior, cu o calitate potrivita problemei de fata, la un pret redus.

Numarul 2

Am o curte si doresc sa o monitorizez.

In ceea ce priveste spatiile deschise, sistemul potrivit de supraveghere se rezuma in primul rand la suprafetele pe care doriti sa le monitorizati.

Ca sa fie totul clar, am facut o clasificare:

-Pentru suprafete de 200-250mp (curtea unei case, o mica zona de depozitare) sunt suficiente camere cu lentila fixa si deschidere larga.

- Pentru suprafete intre 250-600mp este indicat sa combinati camere cu lentila fixa si deschidere larga cu camere cu lentila varifocala.

- Pentru suprafete intre 600 - 1300mp va sugeram camere cu rezolutie foarte buna, de preferat camere HD si FULL HD.

- Pentru suprafete mai mari de 1300mp recomandate sunt speed-dome-urile, eventual cuplate cu camere fixe care sa tinteasca anumite zone cheie, zone care nu trebuiesc scapate din vedere nici macar o secunda (rezervoare de combustibil, zone de acces importante etc).

Numarul 1

Vreau sa am un sistem pe care sa il urmaresc de pe Internet.

De cativa ani toate DVR-urile sau NVR-urile sunt dotate cu port de retea. Asta inseamna ca pot fi conectate destul de usor la o retea locala si Internet, si astfel accesate de oriunde.

Prima problema de rezolvat este instalarea unei conexiuni de Internet potrivite. Avem si aici doua variante: o conexiune pe fir, cu o banda mare, sau un abonament de Internet de la un furnizor de telefonie mobila (3G sau 4G), suficient pentru monitorizarea de la distanta a unui sistem video nu foarte pretentios.

A doua problema o reprezinta pasii necesari configurarii aparaturii de supraveghere si aparaturii de Internet pentru a va putea conecta la camere. Din fericire, exista un ghid in limba romana, foarte cuprinzator si detaliat, cu pasii necesari acestor setari (ghidul dar si consultanta gratuita pentru intrebari legate de sistemele de supraveghere video gasiti la Supraveghere24).

Iata un exemplu de sistem supraveghere de buget redus, instalat pe un vas de pescuit din Marea Neagra, ce foloseste o conexiune de Internet prin reteaua de telefonie mobila (3G).

Concluzie

Speram ca informatiile de mai sus v-au clarificat care sunt cele mai utilizate sisteme de supraveghere video si care sunt elementele importante de care trebuie sa tineti cont pentru fiecare tip de sistem in parte.

Pentru mai multe informatii despre tehnologiile intalnite, alegeri potrivite sau alte neclaritati in ceea ce priveste sistemele de supraveghere video, accesati blogul Supraveghere 24. Veti gasi acolo resurse bine documentate care sa raspunda intrebarilor dumneavoastra.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#camere supraveghere video, #solutii supraveghere video, #solutii supraveghere camere video, #sisteme video supraveghere , #video