Noi oportunități de investiții pentru companiile românești prin acordurile comerciale cu Vietnam: ”Depinde de noi să le fructificăm”

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 10:46
1743 citiri
Noi oportunități de investiții pentru companiile românești prin acordurile comerciale cu Vietnam: ”Depinde de noi să le fructificăm”
FOTO Unsplash

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea anunţă că duminică Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a fost gazda delegaţiei guvernametale vietnameze, condusă de Prim-ministrul Pham Minh Chinh, el precizând că Acordurile comercial si de investiţii UE - Vietnam semnat la Hanoi pe 30 iunie 2019, în ultima zi a Preşedinţiei Române, creează oportunităţi pentru companiile româneşti care doresc să dezvolte relaţii comerciale sau de investiţii cu companiile din Vietnam şi depinde de noi să ştim să fructificăm aceste oportunităţi.

”Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a fost ieri gazda delegaţiei guvernametale vietnameze, condusă de Prim-ministrul Pham Minh Chinh. M-am bucurat că au acceptat invitaţia mea de a cunoaşte reprezentanţii mediului de afaceri prahovean, deoarece există legături între Universitatea de Petrol şi Gaze, industria petrolieră din Prahova şi PetroVietnam. De asemenea, am aflat cu plăcere că o companie prahoveană Keep It Mobile a fost implicată în modernizarea aeroportului din Hanoi”, arată ministrul Economiei într-o postare pe Facebook.

Ştefan Radu Oprea precizează că ”acordurile comercial si de investiţii UE - Vietnam semnat la Hanoi pe 30 iunie 2019, în ultima zi a Preşedinţiei Române, creează oportunităţi pentru companiile româneşti care doresc să dezvolte relaţii comerciale sau de investiţii cu companiile din Vietnam”.

”Depinde de noi să ştim să fructificăm aceste oportunităţi. Preşedintele CCIPH, dl Aurelian Gogulescu, a promis că în a doua parte a anului va organiza o misiune economică în Vietnam, iar prefectul Judetului Prahova dl. Virgiliu-Daniel Nanu i-a asigurat pe reprezentanţii guvernului vietnamez de tot sprijinul pentru companiile care aleg Prahova ca destinaţie a investitiilor lor”, mai afirmă ministrul Oprea.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#investitii, #companii romanesti, #Vietnam , #investitii