Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"

Joi, 14 Martie 2024, ora 04:03
9861 citiri
Apple avertizează utilizatorii de iPhone despre obiceiul "periculos" de care milioane de oameni nu sunt conștienți: "Nu faceți niciodată asta"
iPhone lăsat lângă laptop FOTO Pexels

Un expert în tehnologie a dezvăluit de ce nu ar trebui să vă lăsați niciodată iPhone-ul la încărcat peste noapte și care sunt pericolele explicite ale dormitului cu dispozitivul sub pernă.

Scott Polderman, din SUA, a reluat un avertisment oficial al Apple după ce a realizat că milioane de oameni ar putea fi expuși riscului de electrocutare, rănire sau incendiu.

"Eu îmi încarc telefonul peste noapte, și cred că majoritatea oamenilor o fac, dar îngrijorarea este de fapt locul în care se află telefonul atunci când se încarcă", a spus el într-un videoclip.

"Este important ca telefonul să fie aerisit - iar dacă aveți telefonul lângă pat, conectat la priză, și dacă adormiți și acesta se află sub pătură sau sub pernă și nu poate fi aerisit, atunci poate provoca leziuni.

De asemenea, nu doriți să aveți pielea în contact cu cablul de încărcare - mai ales dacă dormiți", a adăugat el.

Polderman a avertizat că nu ar trebui să ai deloc telefonul în pat cu tine.

Site-ul oficial al Apple recomandă: "Evitați contactul prelungit al pielii cu cablul de încărcare și cu conectorul atunci când este conectat la o sursă de alimentare, deoarece poate provoca disconfort sau vătămări. Trebuie evitat să dormiți sau să stați pe cablul de încărcare sau pe conector".

Gigantul tehnologic îi imploră pe clienți să folosească "bunul simț" pentru a evita situațiile în care pielea este în contact cu un dispozitiv, cu adaptorul de alimentare sau cu un încărcător wireless atunci când acesta funcționează sau este conectat la o sursă de alimentare pentru perioade lungi de timp.

"Nu dormiți pe un dispozitiv, adaptor de alimentare sau încărcător wireless și nu le puneți sub o pătură, pernă sau sub corpul dumneavoastră, atunci când acesta este conectat la o sursă de alimentare.

Păstrați iPhone-ul, adaptorul de alimentare și orice încărcător wireless într-o zonă bine ventilată atunci când îl utilizați sau îl încărcați. Acordați o atenție deosebită dacă aveți o afecțiune fizică care vă afectează capacitatea de a detecta căldura față de corp", a precizat Apple.

Câțiva și-au împărtășit experiențele cu iPhone-urile lor.

"M-am mai ars când am adormit cu iPhone-ul în funcțiune", a spus unul dintre ei.

"Îl am pe al meu pe un încărcător wireless pe noptieră, iar încărcătorul wireless are un mod de siguranță în care nu mai furnizează energie atunci când telefonul meu este încărcat", a spus altul, potrivit Dailymail.

Un al treilea a dezvăluit: "L-am lăsat din greșeală pe al meu în pat noaptea trecută, m-am trezit trei ore mai târziu - era sub perna mea și era ca un fier de călcat! E o minune că nu a luat foc".

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#iphone, #apple, #avertisment, #utilizatori, #pericole , #iphone