Decizia luată de Israel cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Joi, 21 Decembrie 2023, ora 19:27
2357 citiri
Decizia luată de Israel cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Jocurile Olimpice din 2024 au loc la Paris FOTO facebook

Preşedinta Comitetului Olimpic israelian, Yaël Arad, a dat asigurări joi că Israelul va fi prezent "100%" la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, la puţin peste două luni de la atacul din 7 octombrie al Hamas şi după riposta din Gaza, relatează AFP.

"Abordăm Jocurile Olimpice cu convingerea că vom fi acolo, 100%, că vom putea participa ca orice altă naţiune", a declarat fosta judoka într-un interviu acordat L'Équipe.

La 7 octombrie 2023, un atac fără precedent al mişcării islamiste Hamas a dus la moartea a aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza ultimelor cifre oficiale israeliene.

Israelul a ripostat prin lansarea de atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza, urmate de o ofensivă terestră. Miercuri, guvernul Hamas a anunţat că operaţiunile militare israeliene s-au soldat cu 20.000 de morţi în Gaza de la începutul războiului, inclusiv cel puţin 8.000 de copii şi 6.200 de femei.

"Suntem încă sub şocul din 7 octombrie. Este greu să mergem la culcare, să deschidem ochii dimineaţa. Toată lumea a pierdut pe cineva apropiat", a declarat Yael Arad.

Potrivit acesteia, "sportivilor le este greu să îşi imagineze că se antrenează în aceste condiţii, să facă altceva decât să îşi ajute compatrioţii".

Dar rugămintea comitetului local a fost ca ei să "poarte sus steagul naţiunii lor, reprezentând-o la Jocurile Olimpice", care vor avea loc la Pais între 26 iulie şi 11 august 2024.

Cu toate acestea, Arad, care a fost vicecampioană la categoria sub 61 de kilograme la Jocurile Olimpice din 1992, recunoaşte că "în multe ţări, astăzi, nu este sigur pentru noi să călătorim ca delegaţie".

Quarterly Report - Editia 4

”NATO este o organizație indecisă și lașă”. Raport către Putin privind un război major cu alianța militară occidentală
”NATO este o organizație indecisă și lașă”. Raport către Putin privind un război major cu alianța militară occidentală
După cum precizează canalul de propagandă rusă „Kremlin Snuffbox”, șeful Statul Major al Armatei Ruse, Valeri Gerasimov, a raportat către Putin trei aspecte în eventualitatea unui mare...
Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Un francez s-a calificat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris
Sportivul Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în...
#Israel, #Paris 2024, #jocurile olimpice, #participare, #tara, #razboi , #stiri Olimpiada